UBB

Consiliul Judeţean Cluj a pregătit drumul pelerinilor spre Nicula

Autor: Claudiu.Padurean din 5 august 2018, Vizualizari: 987

Consiliul Judeţean Cluj a pregătit drumul pelerinilor spre NiculaConsiliul Judeţean Cluj anunţă faptul că drumul judeţean care leagă municipiul Gherla de satul Nicula este pregătit pentru pelerinajul de 15 august. La Nicula are loc cel mai important pelerinaj din România. Zeci de mii de persoane sunt aşteptate la mănăstirea şi la biserica parohială din sat.


Demarate la mijlocul lunii trecute, lucrările de marcaj longitudinal, de separare a sensurilor de mers, precum şi trasarea trecerilor de pietoni au fost finalizate abia după terminarea lucrărilor de investiţii ale Primăriei Fizeşu Gherlii care au vizat reţeaua de canalizare.

 

Pelerinajul de la Nicula a fost creat de Biserica Greco-Catolică. În anul 1948, mănăstirea de la Nicula a fost confiscată de comunişti şi dată în administrarea Bisericii Ortodoxe, care a continuat această tradiţie a pelerinajului. Biserica Greco-Catolică a reluat tradiţia pelerinajului după ce a fost din nou recunoscută de statul român. În timp ce ortodocşii merg în pelerinaj la mănăstire, greco-catolicii merg la biserica parohială din sat. 

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama