www.AutoPieseonline24.ro

Tradiţia cidrului artizanal renaşte în Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 17 iulie 2018, Vizualizari: 1 514

Tradiţia cidrului artizanal renaşte în TransilvaniaDoi tineri din Cluj au redescoperit tradiţia fabricării cidrului artizanal. Ei s-au inspirat deopotrivă din poveştile despre cidru din satele Transilvaniei, cât şi din reţele pe care le-au descoperit în Franţa şi în Scoţia.


Daniel Crişan şi Sergiu Mureşan au locuit, amândoi, o vreme în străinătate, apoi s-au întors la Cluj cu o idee de afaceri mai puţin obişnuită. Cei doi clujeni au fondat o făbricuţă de cidru artizanal, în localitatea Zimbor. Pariul lor a fost câştigător, iar ”ardelenii au început să redescopere gustul cidrului de calitate”, spune Sergiu Mureşan.

 

”Cele mai bune vânzări de cidru sunt cele din sezonul cald, însă există şi cirdu de fiert, aşa cum este şi vin de fiert, pentru sezonul rece şi pentru târgurile de Crăciun”, spune Daniel Crişan.

 

Cidrul artizanal din mere sau din pere poate fi cumpărat atât la târgurile tradiţionale din Transilvania, cât şi din mai multe reţele de supermarketuri. Cei doi antreprenori clujeni vor să diversifice producţia în acest an şi să introducă în fabricaţie încă un fel de cidru.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama