www.AutoPieseonline24.ro

Pagina de istorie: Fabuloasa poveste a primei ediţii a Cupei Mondiale de Fotbal

Autor: bianca.padurean din 12 iulie 2018, Vizualizari: 1 826

Pagina de istorie: Fabuloasa poveste a primei ediţii a Cupei Mondiale de FotbalÎn 13 iulie 1930, începea la Montevideo, în Uruguay, prima ediţie a Campionatului Mondial FIFA, cea mai importantă competiţie fotbalistică de pe planetă, disputată între echipele naţionale de fotbal. Aflaţi dacă echipa România a participat la această primă Cupă Mondială de Fotbal, din Pagina de istorie.


Asociaţia internaţională de fotbal a ales Uruguayul ca gazdă a primei cupe mondiale de fotbal, deoarece ţara sărbătorea o sută de ani de la prima ei constituţie. Echipa naţională de fotbal al Uruguayului câştigase titlul la fotbal la Jocurile Olimpice din 1928. Meciul inaugural al Cupei Mondiale de Fotbal nu a fost lipsit de greutăţi, dar şi de situaţii mai dificile: patru echipe au călătorit cu acelaşi vapor ca să ajiungă la meciuri, echipele au jucat pe un stadion neterminat, iar în finală, a existat un jucător care avea o singură mână.

 

13 echipe naţionale de fotbal au participat la prima Cupă Mondială, dintre care şapte erau din America de Sud. Din cauza distanţei şi a dificultăţii călătoriei, doar patru ţări europene au ajuns să participe la primă Cupă Mondială de Fotbal din 1930. Pe vremea aceea, zborurile transatlantice erau extrem de costisitoare, astfel că echipele europene au venit în Uruguay pe calea apei, iar cele americane, cu trenul. Printre cele patru echipe europene care au făcut lungul drum către Montevideo se afla şi cea a României.

 

De atlfel, echipele Belgiei, Franţei şi României au călătorit toate cu acelaşi vapor, pentru a face economie. Echipa Iugoslaviei a venit separat, cu transaltlanticul SS Florida, pe care l-au luat din Marsilia şi pe care echipa din Egipt nu l-a ajuns la timp, din cauza vremii nefavorabile. Pe drum, vaportul Conte Video a oprit şi la Rio, de unde a luat echipa Braziliei, lar în 4 iulie, nava cu fotbalişti a ajuns la Montevideo, unde a fost întmpinată de peste 10.000 de uruguaieni.

 

Citiţi mai multe pe RFI.ro.

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama