www.AutoPieseonline24.ro

A început Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 8 iulie 2018, Vizualizari: 1 526

A început Olimpiada Internaţională de Matematică de la ClujLa Cluj-Napoca a început cea de-a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică. 615 concurenţi din 110 ţări se vor afla în competiţie pentru medaliile de aur, de argint sau de bronz care vor fi acordate la finalul competiţiei. Ceremonia de deschidere a Olimpiadei a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj, iar la eveniment a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis. De asemenea, la ceremonie au mai participat şi fostul premier Emil Boc, în prezent primar al Clujului, vicepremierul Ana Birchall, precum şi ministrul Educaţiei, Valentin Popa. Printre elevii care participă la Olimpiadă se numără şi fiul preşedintelui Siriei. Hafez al Assad are 16 ani şi beneficiază de măsuri speciale de protecţie.


Cea mai importantă competiţie cu caracter educaţional organizată în acest an în România a fost deschisă oficial. Ceremonia de deschidere a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj, acolo unde, mâine şi poimâine, vor avea loc probele la care vor participa elevii. Preşedintele Societăţii Române de Matematică, Radu Gologan, a spus că această olimpiadă a devenit cea mai importantă competiţie din lume din domeniul ştiinţelor exacte.

 

La rândul său, inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus, a vorbit despre amploarea evenimentului de la Cluj, care a presupus munca a 400 de voluntari.

 

Elevii care participă la olimpiadă vor trebui să rezolve câte şase probleme în cele două zile de competiţie. După zilele de concurs, ei vor vizita Clujul, Salina Turda, precum şi Alba Iulia. 

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama