www.AutoPieseonline24.ro

Întreţinutele

Autor: felix.ostrovschi din 6 iulie 2018, Vizualizari: 1 084

ÎntreţinuteleÎntreţinuta este o femeie din specia celor aşa numite <<moderne>>, care pentru ca să intre în graţiile vreunui bărbat trebuie mai întâiu să cadă ca apoi să decadă formal.


„Întreţinuta este o femeie din specia celor aşa numite <<moderne>>, care pentru ca să intre în graţiile vreunui bărbat trebuie mai întâiu să cadă ca apoi să decadă formal. Întreţinuta se deosebeşte de femeea de stradă prin mici particularităţi şi anume ea este: mai curăţică, mai vioaie, mai şireată şi uneori chiar mai frumoasă.

Dacă suntem atenţi, vedem <<domnişoare>>, cari înainte de masă se plimbă, seara înaintea mesei se plimbă, iar apoi de…ca femei cinstite, se retrag în camerele lor mobilate cu mult gust şi unde le aşteaptă adoratorii…

Dacă ne interesăm asupra ocupaţiei acestor <<domnişoare>>, ni se răspunde pe scurt: Dumneaei este domnişoara X, amanta domnului Y.

 

Cine sunt întreţinutele şi unde au ele teren de activitate?

Toate <<freulein>>-urile şi <<kisasszony>>-urile scăpătate, frapate de lux, cele alungate din posturile ocazionale, sau cele date afară de la stăpân, toate casieriţele de cafenea pentru cari munca cinstită este un calvar, se pun în vreun colţ de stradă şi dacă le favorizează norocul, găsesc câte un fraier adorator. Şi, astfel întâmplându-se domnişoara Mitzi, Cuci, Fritzi, Mutzi, Beti, Juliska, Mariska, Rozsi etc. se aranjează bine pentru un timp nedeterminat. Este un lucru constatat că aceste aşa botezate împrieteniri se prefac uneori în căsătorii legale, dar aceasta foarte rar. În schimb, am văzut cazuri, când din pricina acestor femei cu nume aşa de frivole, au rezultat crime, divorţuri, bătăi, furturi, chestiuni de spionaj şi altele.

Ca să vorbim asupra localităţilor unde s-au pripăşit aceste fiinţe nenorocite ce-au înhăţat fericirea doar vremelnic, putem afirma că întreţinutele au teren de activitate prin oraşele mijlocii de provincie şi, în timpul sezonului, prin staţiunile balneare şi climaterice”. [„Vipera”, Anul I, nr.2, Lugoj, 27 februarie 1926].

Întreţinutele

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama