www.AutoPieseonline24.ro

România, ţara cu cea mai rapidă rată de creştere a comerţului electronic

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2018, Vizualizari: 1 543

România, ţara cu cea mai rapidă rată de creştere a comerţului electronicRomânia este ţara europeană cu cea mai mare rată de creştere a volumului comerţului electronic. De asemenea, este ţara cu cea mai rapidă creştere a numărului de magazine on-line. Aceste tendinţe sunt favorizate şi de ieftinirea soluţiilor folosite pentru acest tip de comerţ. Micii intreprinzători pot închiria platforme de comerţ on-line în loc să le cumpere.


România a pornit de pe ultimul loc în Uniunea Europeană în domeniul comerţului electronic, deşi în ţară există una dintre cele mai performante reţele de Internet, din punctul de vedere al vitezei. Însă, pentru că aproape jumătate din populaţia României trăieşte la ţară, rata de penetrare în gospodării a rămas destul de mică. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, rata de penetrare a Internetului în gospodării este de 55 la sută. Situaţia este mai bună în privinţa Internetului mobil, unde rata de penetrare este de 85 la sută. Totuşi, au apărut condiţiile pentru creşterea rapidă a comerţului electronic, spune experta în domeniu, Doina Vîlceanu, director de marketing al ContentSpeed.

 

Potrivit unor estimări realizate de specialiştii Ecommerce Europe, la finalul anului 2017, în România existau aproximativ 7.000 de magazine on-line. Până la finalul acestui an, numărul lor s-ar putea dubla. Această tendinţă este încurajată de faptul că antreprenorii pot închiria acum o platformă de comerţ electronic, precum ContentSpeed, pentru a-şi deschide propriul lor magazin, în loc să investească sume considerabile în programare, mai spune Doina Vîlceanu.

 

În anul 2016, România a înregistrat o rată de creştere a comerţului electronic de 38 la sută, iar în 2017, rata de creştere a fost de 40 la sută. La nivelul Uniunii Europene, rata medie de creştere a volumului comerţului electronic a fost de 15 la sută. Cele mai pesimiste estimări arată că volumul comerţului electronic va depăşi pragul de cinci miliarde de euro pe an în 2020. În prezent, cam 20 la sută dintre utilizatorii de Internet din România fac cumpărături on-line. Valoarea coşului de cumpărături electronice este, de regulă, cu 30 la sută mai mare decât cea a bonului de casă dintr-un magazin clasic, potrivit studiilor realizate de marii retaileri de pe platforma ContentSpeed.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama