www.AutoPieseonline24.ro

UPNews.ro: Clujul, oraşul cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologice

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2018, Vizualizari: 1 542

UPNews.ro: Clujul, oraşul cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologiceClujul este oraşul din România cu cea mai mare densitate de start-up-uri tehnologice raportate la numărul total de locuitori. Cele mai multe dintre ele sunt din domeniul IT. Experţii în domeniul economiei spun că această înflorire a start-up-urilor este normală, deoarece domeniul IT este în plină tranziţie de la un model de afaceri bazat pe outsourcing la unul bazat pe produse proprii, protejate de drepturile de autor. De asemenea, experţii atrag atenţia că, pentru a avea efecte de durată, creşterea numărului de start-up-uri trebuie să fie însoţită de o dezvoltare corespunzătoare a infrastructurii de tip hub, potrivit UPNews.ro.


În Cluj există aproape 6.000 de start-up-uri sau de companii de tip SRL-D. Multe dintre aceste companii sunt specializate în domeniul IT şi sunt create de tineri antreprenori care au acumulat o experienţă semnificativă în domeniul outsourcing-ului şi care au decis acum să facă pasul spre producţia de produse informatice protejate de drepturi de autor. Foarte multe dintre aceste start-up-uri s-au coagulat ori sunt în curs de coagulare în comunităţi dezvoltate în jurul unor hub-uri tehnologice în care antreprenorii pot închiria birouri sau un loc la o masă de lucru, îşi pot găsi aliaţi de aceeaşi talie ca şi ei sau pot interacţiona cu investitori de talie mondială, spune fondatorul comunităţii Silicon Forest, Gabriel Ioan Rusu.

 

Dezvoltarea start-up-urilor trebuie să fie dublată de dezvoltarea hub-urilor tehnologice şi a programelor de accelerare, avertizează experţii în economie. Din fericire, sunt semne că acest lucru se întâmplă. Potrivit companiilor imobiliare, în prezent, în Cluj-Napoca există 210.000 de metri pătraţi de birouri moderne, iar în acest an vor fi livrate pe piaţă suprafeţe noi, care totalizează încă 47.000 de metri pătraţi. De asemenea, sunt tot mai multe acceleratoare de afaceri, prin intermediul cărora start-up-urile clujene sunt pregătite pentru a evolua pe piaţa globală.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama