www.AutoPieseonline24.ro

Clujul se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de Matematică

Autor: Claudiu.Padurean din 1 iulie 2018, Vizualizari: 1 266

Clujul se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de MatematicăClujul va găzdui în această săptămână Olimpiada Internaţională de Matematică. Sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi din 116 ţări, inclusiv oficiali de rang înalt. Olimpiada de Matematică este cea mai importantă competiţie internaţională cu caracter şcolar organizată în acest an în România.


Olimpiada Internaţională de Matematică va începe în data de 3 iulie şi se va încheia în 14 iulie. Probele de concurs vor fi organizate în două zile consecutive, în Sala Polivalentă, unde participanţii din întreaga lume vor rezolva simultan problemele formulate de organizatori. Pentru a redacta enunţurile, vor fi folosite aproximativ 60 de limbi şi de dialecte. Printre concurenţi se va afla şi fiul preşedintelui Siriei. Hafez al Assad are 16 ani şi a concurat şi la olimpiada precedentă, organizată la Rio de Janeiro. După probele de concurs, participanţii la Olimpiadă vor fi invitaţi la diferite evenimente prin intermediul cărora pot descoperi Transilvania.

 

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică va onora personalitatea academicianului Viorel Barbu. Acesta a fost unul dintre participanţii la prima ediţie a competiţiei, organizată în anul 1959 în Braşov şi Sinaia. Ca un amănunt de culoare, mascota competiţiei este un ursuleţ carpatin din pluş. Pentru că suntem în anul Centenarului, organizatorii Olimpiadei au decis să cumpere exemplarele mascotei produse de o fabrică din Republica Moldova.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama