ClujInsider.ro: Deputatul Adrian Oros a câştigat procesul cu ANI

Autor: Claudiu.Padurean din 6 iunie 2018, Vizualizari: 2 569

ClujInsider.ro: Deputatul Adrian Oros a câştigat procesul cu ANIDeputatul PNL de Cluj, Adrian Oros, a câştigat procesul prin care a contestat o decizie a Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care era declarat în stare de incompatibilitate. Decizia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă, irevocabilă şi executorie, potrivit ClujInsider.ro.


Judecătorii de la instanţa supremă au respins apelul declarat de reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti, care a anulat decizia inspectorilor de integritate, care stabileau că Adrian Oros ar fi fost incompatibil. Deputatul clujean, în prezent vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, a fost acuzat de incompatibilitate pentru că, în paralel cu activitatea de parlamentar, ar fi fost şi administratorul unui cabinet veterinar.

 

Însă Adrian Oros a demonstrat că s-a retras din calitatea de administrator al cabinetului veterinar nu doar înainte de a fi ales parlamentar, ci chiar şi înaintea campaniei electorale în urma căreia a fost ales în Parlament pentru primul său mandat de deputat, în 2012. Judecătorii au constatat că retragerea sa din calitatea de administrator nu a fost operată în Registrul Comerţului din vina celor care au preluat administrarea cabinetului veterinar. Mai mult, ei au constatat că Adrian Oros nu a exercitat nici un fel de act de administrare a cabinetului respectiv, deci nu poate fi pedepsit pentru că este lipsit de orice vină în această situaţie.

 

Adrian Oros este profesor al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. El este şi prorector al universităţii clujene, precum şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România. Din anul 2012, în care a fost ales consilier judeţean, apoi deputat, a decis să se retragă din administrarea unui cabinet veterinar în care era asociat.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama