www.AutoPieseonline24.ro

Proiect unic in domeniul filmului documentar, dezvoltat de UBB

Autor: bianca.padurean din 1 iunie 2018, Vizualizari: 1 647

Proiect unic in domeniul filmului documentar, dezvoltat de UBBUniversitatea Babeş-Bolyai a încheiat, în premieră pentru România, un parteneriat în domeniul creaţiei de film, cu programul Aristoteles, creat în urmă cu 13 ani de actorul Dan Nuţu, care anul acesta va primi, în cadrul TIFF.17, Premiul de excelenţă pentru merite artistice deosebite. Scopul programului creat de Dan Nuţu şi Cristina Hoffman, în 2005, cu sprijinul televiziunii franco-germane Arte, este acela de a susţine noile generaţii de cineaşti de film documentar.


UBB, prin Facultatea de Teatru şi Televiziune, a deschis în 2015 prima iniţiativă academică din România, Programul de master Domecumentary Filmmaking, de specializare în producţia de film de non-ficţiune.

"Am făcut parte din prima generaţie care a urmat acest program Aristoteles, din care a făcut parte şi regizoarea Adina Pintilie, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Microbul acesta al unei alte perspective asupra filmului documentar pe noi, cei care am făcut parte atunci, prima dată,  din program, ne-a deturnat iremediabil şi complet către filmul documentar. Vreo 10 ani mai târziu am zis ca acea sămânţă să încercăm să o ducem mai departe şi s-a materializat printr-o iniţiativă unică în România la acel moment, al creării unui master de film documentar. Iar acum ne-am gândit ca între Aristoteles Workshop şi masterul UBB să avem un parteneriat care ar însemna să creăm aici la Cluj o şcoală de film documentar", a explicat vineri directorul de imagine Dan Curean, cadru didactic la Facultatea de Teatru şi Televiziune şi regizor de film documentar.

Parteneriatul recent stabilit presupune organizarea, susţinută din ambele surse, a workshopului Aristoteles, care de-a lungul timpului a oferit multor tineri instrumentele necesare pentru a-şi croi un drum în acest domeniu al filmului.

Scopul creării acestui parteneriat este acela de a consolida, într-un mediu care să se apropie cât mai mult de experienţa lucrului la un film, cunoştinţele pe care studenţii le primesc în şcoală.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama