www.AutoPieseonline24.ro

O nouă specie de hoţi

Autor: felix.ostrovschi din 17 mai 2018, Vizualizari: 963

O nouă specie de hoţiUn material despre noua „specie” a hoţilor, apărută după Primul Război Mondial, în anul 1922.


 

„Un ziar american anunţă că poliţia americană caută-n ruptul capului o bandă de răufăcători ce pare a fi destul de numeroasă, cari însă nu omoară şi nu fură ci numai strică şi nimicesc tot în casa în care se introduc. Această nouă specie de hoţi a cauzat pagube enorme la New-York, fără ca până acum poliţia să le poată da de urmă.

Într-una din zile un poliţist a zărit la o vilă un geam deschis. Vila era aranjată pentru o tânără pereche care încă nu se întorsese din călătoria de nuntă. Înlăutru tot mobilierul, decoruri, porţelanuri, obiecte de preţ erau stricate, sparte, covoare scumpe tăiate, nici o bucată nu mai era întreagă dar erau toate acolo, din locuinţă nu lipsea nimic.

O nouă specie de hoţi

Exemplul acestor spărgături din ţara lui Columb aprins şi la tovarăşii lor dincoace de ocean. În Germania şi în Austria spargeri de felul acesta sunt la ordinea zilei, cu deosebirea numai că hoţii aceştia nu-şi fac de lucru să strice tot, ci numai aceea ce nu pot duce cu ei.

În vilele de la periferia Vienei s-au făcut dese spargeri de felul acesta. Un proprietar de vilă plecând de acasă într-una din zile şi temându-se că-i va veni poate şi lui rândul să fie <<vizitat>> a lăsat pe masa de scris 300 coroane, câteva ţigarete şi-un bilet cu următoarele rânduri:

<<Prea Stimate Hoţ! Aici las 300 cor. ca răsplată pentru osteneala dumitale şi câteva ţigarete, rugându-te însă să nu faci nici o stricăciune la mobile. Proprietarul>>.

Când s-a întors acasă, proprietarul a constat că banii şi ţigaretele dispăruseră, dar mobila era neatinsă, ceea ce de fapt i-a cauzat mare bucurie. Hoţul, se vede treaba, era deprins la politeţă”. [„Patria”, Anul IV, nr.69, Cluj, 30 martie 1922].

O nouă specie de hoţi

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama