www.AutoPieseonline24.ro

Curioasa arestare a unui spărgător. Când fumatul e oprit

Autor: felix.ostrovschi din 12 aprilie 2018, Vizualizari: 730

Curioasa arestare a unui spărgător. Când fumatul e opritLa reprezentaţia de sâmbătă seara a cinematografului Urania un domn elegant şi bine, atrăgea ostentativ asupra lui atenţia lumii, fumând impertinent, cu toată opreliştea prevăzută, în chiar sala spectacolului.


„La reprezentaţia de sâmbătă seara a cinematografului <<Urania>> un domn elegant şi <<bine>>, atrăgea ostentativ asupra lui atenţia lumii, fumând impertinent, cu toată opreliştea prevăzută, în chiar sala spectacolului.

Sergentul de serviciu, după ce i-a atras atenţia să nu mai fumeze şi a fost tratat în mod obraznic de <<tip>>, a raportat faptul comisarului Boldin care a intervenit şi a legitimat pe fumătorul obraznic. Dar, individul s-a purtat scandalos şi cu comisarul, ceea ce l-a îndemnat pe acesta să-l ducă la Comisariatul circumscripţiei.

Aici apoi s-au descoperit lucruri frumoase. Fumătorul nevinovat, pretextând că nu voieşte să aibă scandal, pentru simplul fapt că a fumat în cinematograf a încercat să-l mituiască pe comisarul Boldin cu 10.000 lei iar pe sub-comisarul şef Şerban, cu 300 lei. Faptul încercării unei astfel de mituiri pentru o nevinovată de ţigară, a făcut repede pe domnul comisar să înţeleagă că are în faţă o pasăre rară din lumea pungaşilor. L-a declarat deci arestat şi l-a percheziţionat imediat prin buzunare unde a găsit suma de 24.000. Întrebat asupra provenienţei acestor bani, individul a îngăimat ba una ba alta, neputând da un răspuns precis.

Luat apoi la scurt şi descusut, s-a descoperit că individul este vestitul spărgător Tartarover urmărit de multă vreme de poliţia bucureşteană. Spărgătorul – descoperit printr-o curioasă întâmplare, pornind de la o ţigară – a fost predat diviziei de urmăriri de la Prefectura Poliţiei, unde domnul şef al diviziei, Aurel Drăghiciu a continuat cercetările, făcând grabnic o percheziţie domiciliară la locuinţa spărgătorului. Aici s-a găsit pe lângă o mare cantitate de stofă furată, în valoare de peste 150.000 lei şi un complice al spărgătorului, în persoane individului Moisescu care a fost arestat.

Din mărfurile furate prin spargeri, mare parte au fost vândute, cu facturi în regulă dar cu preţuri avantajoase, unor comercianţi dintre care şi domnul Neuman, care a depus la casa de amanet Iliescu pentru suma de 70 000 lei o mare parte din aceste mărfuri, cumpărate de la spărgător.

E trist că unii negustori, cum s-a dovedit şi de altă dată şi se vede şi acum, gândindu-se numai la câştiguri din ce în ce mai mari, nu aleg calea morală pentru câştigarea mărfurilor, şi atunci când un individ necunoscut le oferă cu preţuri avantajoase o marfă vădit furată sau de provenienţă dubioasă, o cumpără şi tac chitic încurajând astfel spargerile şi furturile.

Spărgătorii arestaţi după ce li se vor dresa în regulă actele necesare, vor fi trimişi la Bucureşti, unde au comis furturile şi spargerile şi unde au fost căutaţi de poliţie”. [„Patria”, Anul IX, nr.53, Cluj, 13 martie 1927].

Curioasa arestare a unui spărgător. Când fumatul e oprit

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama