www.AutoPieseonline24.ro

Adrian Olariu, cofondator blokcxy.com şi myhippo.com: România are potenţialul de a deveni lider în domeniul inovării în IT

Autor: Claudiu.Padurean din 10 aprilie 2018, Vizualizari: 1 149

Adrian Olariu, cofondator blokcxy.com şi myhippo.com: România are potenţialul de a deveni lider în domeniul inovării în ITRomânia are potenţialul de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa în domeniul inovării în IT, crede Adrian Olariu, care a participat în ultimii opt ani la crearea, lansarea şi dezvoltarea a trei start-up-uri importante la nivel mondial. El spune că utilizarea noilor tehnologii poate dinamiza economia românească în aşa fel încât aceasta să recupereze decalajele faţă de Europa Occidentală.


Companiile româneşti din domeniul IT au capacitatea de a deveni jucători globali în domeniul inovării. Informaticienii români au acumulat o experienţă bogată în proiecte complexe, iar companiile care produc software pot să facă cu succes trecerea de la producţia de outsourcing la producţia de aplicaţii şi soluţii care pot revoluţiona domeniul economiei moderne, este de părere Adrian Olariu, care a participat la fondarea mai multor start-up-uri care au devenit cunoscute la nivel internaţional. Printre aceste start-up-uri se numără blockxy.com, o platformă imobiliară care se bucură de succes la New York, sau myhippo.com, o platformă care revoluţionează domeniul asigurărilor şi care este deja utilizată în mai multe state americane.

 

Informaticianul român este de părere că specialiştii în software din România au calităţi certe care îi pot ajuta să se impună în competiţia globală.

 

După ce a participat cu succes la lansarea unor start-up-uri internaţionale, Adrian Olariu a decis să se implice în sprijinirea altor tineri români care doresc să lanseze soluţii şi aplicaţii pe piaţa globală. El participă la programe care pot duce la accelerarea start-up-urilor din Transilvania şi la atragerea de investitori internaţionali care pot finanţa dezvoltarea rapidă a companiilor româneşti din acest domeniu. 

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama