www.AutoPieseonline24.ro

SportinCluj.ro: Interesul pentru oină renaşte în Transilvania

Autor: Claudiu.Padurean din 8 aprilie 2018, Vizualizari: 955

SportinCluj.ro: Interesul pentru oină renaşte în TransilvaniaInteresul pentru oină renaşte în Transilvania. În judeţul Cluj, numărul tinerilor care practică acest sport tradiţional este în creştere. Acest interes a dus şi la câteva premiere naţionale: în Cluj-Napoca a fost creat primul club universitar de oină, iar în comuna clujeană Chiuieşti a fost înfiinţat primul stadion de oină dotat cu nocturnă, potrivit SportinCluj.ro.


Interesul pentru vechile tradiţii româneşti a dus la renaşterea unui sport pastoral, care era odinioară foarte îndrăgit în toate teritoriile locuite de români: oina. Una dintre zonele în care acest sport şi-a păstrat în permanenţă adepţii este nordul judeţului Cluj. În comuna Chiuieşti se află una dintre cele mai bune echipe, care, de câţiva ani, are un stadion propriu, dedicat exclusiv oinei, care dispune inclusiv de o instalaţie de nocturnă, spune primarul Gavril Mihuţ.

 

De asemenea, acest sport stârneşte interes şi printre tinerii de la oraş. În Cluj-Napoca a luat naştere primul club universitar de oină, Politehnica Cluj, care a apărut din pasiune, după cum spune preşedintele său, Radu Munteanu.

 

Citiţi mai mult AICI

 

dle templates freefilm online


Categoria: Sport

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.
FeleacuReclama

Reclama