UBB

Pagina de istorie: Cine este sfântul protector al Internetului, celebrat azi de catolici

Autor: bianca.padurean din 4 aprilie 2018, Vizualizari: 1 355

Pagina de istorie: Cine este sfântul protector al Internetului, celebrat azi de catoliciCatolicii din întreaga lume îl celebrează azi pe Sfântul Isidor de Sevilla. Din anul 2001, el a fost proclamat drept sfânt protector şi patron al Internetului, al internauţilor şi al studenţilor, într-un efort al Bisericii Catolice de a-i inspira pe utilizatorii mijloacelor de comunicare socială să respecte valorile morale promovate de acest sfânt mai puţin obişnuit. Cine a fost Sfântul Isidor de Sevilla aflăm azi din Pagina de Istorie.


Sfântul Isidor de Sevilla s-a născut în oraşul spaniol Cartagena în jurul anului 560. El provenea dintr-o familie ilustră, membră a aristocraţiei Regatului Vizigot. Tatăl său se numea Severianus, iar mama sa Theodora.

 

Sfântul Isidor de Sevilla a început să fie educat în şcoala Catedralei din Sevilla. După moartea tatălui său, de educaţia sa s-a îngrijit fratele său mai mare, Leandru, care devenise arhiepiscop de Sevilla.

 

Isidor a ales cariera ecleziastică, iar după moartea fratelui său, în anul 600, el a fost ales drept succesor al său şi a fost înscăunat drept arhiepiscop al metropolei spaniole.

 

Sfântul Isidor de Sevilla i-a combătut pe păgâni, însă a respins utilizarea violenţei pentru a-i converti pe aceştia la creştinism.

Arhiepiscopul de Sevilla a scris numeroase cărţi care au cunoscut o largă circulaţie în Evul Mediu şi în Renaştere. Prin intermediul lucrării ”Sententiarum libri tres”, Isidor de Sevilla a influenţat dogmatica şi morala Evului Mediu. Însă cea mai cunoscută lucrare a sa este ”Etymologiae”, care este un fel de enciclopedie în care Sfântul Isidor de Sevilla a încercat să rezume întreaga cunoaştere a Antichităţii. Pentru redactarea acestei lucrări, el a creat nişte baze de date numite ”trii”, care seamănă foarte mult cu bazele de date folosite azi de informaticieni.

 

Isidor de Sevilla a rămas în istorie prin marea sa erudiţie, prin faptul că i-a încurajat pe preoţi să se implice în activităţi caritabile, precum şi prin faptul că le-a cerut tuturor episcopilor să creeze seminarii pentru educarea tinerilor.

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama