www.AutoPieseonline24.ro

Pagina de istorie: De ce au dreptul preşedinţii americani la doar două mandate consecutive?

Autor: bianca.padurean din 22 februarie 2018, Vizualizari: 2 013

Pagina de istorie: De ce au dreptul preşedinţii americani la doar două mandate consecutive?În 22 februarie 1732 se năştea una dintre personalităţile care au marcat profund istoria lumii. Este vorba de George Washington, cel care avea să devină primul preşedinte al Statele Unite ale Americii.


George Washington a venit pe lume într-o familie bogată, care deţinea plantaţii însemnate în Virginia, precum şi un număr considerabil de sclavi. Familia Washington avea origini în aristocraţia britanică, iar tânărul născut în coloniile americane părea să fie unul dintre cei mai loiali supuşi ai Regelui Marii Britanii. De tânăr, George Washington a primit diferite însărcinări în administraţia britanică din America de Nord. După un început modest ca topograf, el a devenit ofiţer în trupele armatei neregulate ale coloniilor britanice din America de Nord. În această calitate, George Washington a luptat de partea Marii Britanii în războiul de 7 ani, în America de Nord, purtat între Marea Britanie şi Franţa.

 

George Washington a dobândit o bogată experienţă şi a avansat în ierarhia militară. Şi-a câştigat faima unui adevărat erou şi a fost unul dintre cei mai capabili comandanţi militari. În 1759, el s-a căsătorit cu o văduvă bogată, Martha Dandridge Custis. În timp, George Washington s-a dovedit drept un priceput administrator de plantaţie în Mont Vernon, unde dispunea de mai mult de 100 de sclavi. El ducea o viaţă aristocratică şi era implicat în viaţa politică a coloniilor.

 

A participat la formarea Primului Congres Continental ca reprezentant al Virginiei, iar Cel de-al Doilea Congres Continental, care îi reunea pe reprezentanţii coloniilor britanice din America de Nord, i-a încredinţat comanda trupelor coloniale, care, în iunie 1775, au fost reorganizate în Armata Continentală.

 

Trupele comandate de George Washington au avut dese confruntări cu trupele britanice, care încercau să readucă la ascultare coloniile americane. În 1776, Statele Unite ale Americii şi-au proclamat independenţa faţă de Marea Britanie.

 

Generalul George Washington a condus cu pricepere armata americană şi, în ciuda unor înfrângeri dureroase, a reuşit să obţină victorii decisive împotriva britanicilor, împotriva cărora lupta şi Franţa. În 1781, britanicii au încetat ostilităţile, iar în 1783, prin tratatul de pace, au recunoscut independenţa Statele Unite ale Americii.

 

Aflaţi de ce preşedinţii americani au doar două mandate consecutive din Pagina de istorie, rubrică a RFI.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama