UBB

UPNews.ro: Pascal Bruckner spune că Europa are doi inamici: noul Imperiu Rus şi Islamul radical

Autor: Claudiu.Padurean din 6 februarie 2018, Vizualizari: 4 593

UPNews.ro: Pascal Bruckner spune că Europa are doi inamici: noul Imperiu Rus şi Islamul radicalEuropa are doi mari inamici: noul Imperiu Rus şi Islamul radical, a declarat la Cluj cunoscutul scriitor francez Pascal Bruckner. El a ţinut o conferinţă la Universitatea Babeş-Bolyai pe tema ameninţărilor la adresa Europei şi a civilizaţiei occidentale, potrivit UPNews.ro.


Scriitorul francez Pascal Bruckner crede că epoca păcii de care s-a bucurat Europa s-a încheiat. El crede că noua epocă este marcată de revenirea soldaţilor în spaţiul public, mai ales după atentatele teroriste comise în ţări precum Franţa, Marea Britanie sau Belgia. Pascal Bruckner spune că noile războaie se bazează pe operaţiuni speciale, pe dezinformare şi pe eliminări clandestine ale adversarilor, nu pe ciocnirea a două mari blocuri militare, aşa cum se întâmpla în trecut. Scriitorul francez spune că primul mare inamic al Europei este noul Imperiu Rus.

 

”Putin şi slavofilii care îl înconjoară se doresc într-un Occident hiperbolizat. Ei cred că Rusia este ea singură scaunul religiei autentice, ortodoxia, că este scaunul valorilor pe care Occidentul decadent le-a uitat complet şi propaganda rusă nu încetează să sublinieze situaţia delicată în care noi, occidentalii, am intrat, prin acceptarea căsătoriilor homosexuale, grupurile LGBT şi pentru Putin toate aceste manifestări politice sunt proba faptului că Europa nu mai este demnă să fie europeană”, a spus Pascal Bruckner.

 

Scriitorul Pascal Bruckner a vorbit şi despre Islamul radical, care, în opinia sa, este celălalt mare adversar al Europei. El a vorbit despre dificultatea reformării Islamului şi despre adversitatea pe care curentele islamiste radicale o au faţă de civilizaţia europeană.

”Islamul radical şi-a dezvoltat o detestare a Europei. Există un Islam radical care detestă Europa pentru că crede că Europa detestă Islamul. În fond, Islamul a eşuat de două ori în încercarea de a cuceri Europa. Prima dată în 1492, când Andaluzia arabă a fost demantelată şi vânată de armatele Isabelei Catolica, şi a doua oară, în faţa porţilor Vienei, în 1683, când armatele otomane au fost înfrânte de o coaliţie formată din austrieci, din unguri şi din alte popoare”, a adăugat intelectualul francez.

 

Citiţi mai mult AICI

 

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama