UBB

Senatul României a recunoscut adevărul istoric: 10 Mai va deveni oficial Ziua Independenţei

Autor: Claudiu.Padurean din 6 februarie 2018, Vizualizari: 2 538

Senatul României a recunoscut adevărul istoric: 10 Mai va deveni oficial Ziua IndependenţeiSenatul României a adoptat luni tacit propunerea legislativă ca ziua de 10 Mai să devină Ziua Independenţei Naţionale a României. La 10 Mai 1877, Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declaraţia de independenţă a României, promulgată de principele-domnitor Carol I, la exact 11 ani de când fusese ales pe Tronul României. De asemenea, la 10 Mai 1881, România a devenit Regat. 10 Mai a fost Ziua Naţională a României până la instaurarea comunismului. Proiectul de lege va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.


Din motive ideologice, comuniştii au falsificat adevărul istoric. Ei au serbat ziua independenţei în 9 mai. De fapt, în 9 mai 1877, ministrul de Externe al României, Mihail Kogălniceanu, a răspuns unei interpelări parlamentare formulată de deputatul Vasile Boierescu şi a spus că ţara noastră este independentă de facto. Însă votarea, apoi promulgarea actului de declarare a independenţei au avut loc o zi mai târziu.

 

În 1877, parlamentarii au votat deliberat proclamarea independenţei în 10 Mai pentru a coincide cu aniversarea înscăunării lui Carol I. Comuniştii, la rândul lor, au mizat pe ziua de 9 mai deoarece ruşii serbează în acea zi ziua victoriei împotriva nazismului. Germania nazistă a capitulat în 8 mai 1945, iar în toată Europa această zi este celebrată drept sfârşit al Celui de-al Doilea Război Mondial. Însă, din cauza diferenţelor de fus orar, la Moscova trecuse de miezul nopţii, astfel că ruşii au impus celebrearea zilei de 9 mai, atât în fostul URSS, cât şi în ţările vasale din Europa de Est.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama