UBB


Diplomat american: România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei pentru a atrage investitori din SUA

Autor: Claudiu.Padurean din 11 ianuarie 2018, Vizualizari: 6 231

Diplomat american: România trebuie să continue lupta împotriva corupţiei pentru a atrage investitori din SUARomânia trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, pentru a atrage în continuare investitori americani, a declarat adjuncta şefului misiunii diplomatice a Statele Unite ale Americii în România, Abigail Rupp. Ea a participat la o conferinţă organizată de grupul de analiză Citadel din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.


Diplomatul american Abigail Rupp a declarat că, în ultimii ani, relaţiile economice şi comerciale dintre România şi Statele Unite ale Americii au cunoscut o dezvoltare accelerată. Ea spune însă că dezvoltarea în continuare a acestor relaţii depinde de respectarea statului de drept şi a regulilor referitoare la transparenţa publică.

 

”Atunci când suntem întrebaţi care este lucrul cel mai bun de făcut pentru a creşte valoarea investiţiilor americane spunem că trebuie continuată lupta împotriva corupţiei. Am remarcat faptul că anul trecut publicul românesc a devenit tot mai puţin tolerant cu corupţia şi cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a încuraja instituţiile publice să continue să progreseze în acest domeniu”, a spus diplomatul american.

 

Diplomatul american Abigail Rupp s-a declarat îngrijorat de faptul că proiectele de lege promovate în Parlament pot afecta independenţa Justiţiei.

 

”Sprijinim independenţa sistemului judiciar, un domeniu în care România s-a maturizat în ultimii 15 ani. Aşa cum poate aţi văzut din poziţiile Anbasadei SUA, suntem îngrijoraţi că schimbările din proiectele de lege discutate în Parlament pot afecta independenţa sistemului judiciar. Nu vrem să spunem prin aceasta că România şi Parlamentul său nu ar trebui să schimbe legile aşa cum consideră necesar, aşa cum ar trebui să o facă, desigur, orice naţiune suverană. Ceea ce ne îngrijorează este doar că unele dintre aceste schimbări legislative pot afecta independenţa Justiţiei”, a adăugat reprezentanta ambasadei americane.

 

Abigail Rupp a amintit faptul că parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii are şi consecinţe economice pozitive. În anul 2016, România a exportat în Statele Unite bunuri în valoare de peste două miliarde de dolari, iar în 2017, importurile din Statele Unite ale Americii au crescut cu 40 la sută. De asemenea, Abigail Rupp a afirmat că membrii Congresului american au sprijinit realizarea unor investiţii directe ale companiilor americane care totalizează peste două miliarde de dolari şi situează Statele Unite pe locul 6 în clasamentul investitorilor străini din România. Camera de Comerţ Româno-Americană a ajuns să grupeze peste 400 de companii, care susţin 250.000 de locuri de muncă, a spus diplomatul american.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama