UBB

Vremea hienelor

Autor: Claudiu.Padurean din 8 decembrie 2017, Vizualizari: 3 472

Vremea hienelorÎn aceste zile, românii îşi plâng Regele-erou. Părintele naţiunii s-a dus la Părintele Ceresc. Presa internaţională nu a mai scris niciodată atât de frumos despre un român aşa cum o face acum despre Regele Mihai cel Bun. Ce simt cu adevărat românii? Nu există un studiu sociologic, pentru că evenimentul plecării Sale dintre cei vii este mult prea recent. Însă, de câteva seri, când ne întâlnim la Cluj pe Bulevardul Eroilor ca să plângem pentru ţara care a rămas orfană, am văzut foarte mulţi clujeni care au ajuns întâmplător în centrul şi care s-au oprit şi s-au recules în faţa portretului Regelui. Majoritatea tăcută a românilor cred că se află alături de Familia Regală, altfel nu îmi explic de ce discursul fără precedent al lui Dragoş Pătraru în care îl elogia pe Rege a dus TVR în topul audienţelor.


Până şi Ion Iliescu, cel căruia Regele a refuzat să îi dea mâna în Parlament în 2011, a avut decenţa să trimită un mesaj de condoleanţe. Probabil, la 87 de ani, bătrânul bolşevic regretă momentele în care îl alunga pe Rege din ţară, sub ameninţarea mitralierelor.

 

Dar dispariţia Regelui a fost semnalul care a adunat două haite de hiene.

 

În prima sunt aşa-zişii monarhişti de rit vechi, în fapt o casă de nebuni în care s-au adunat atât securiştii infiltraţi în jurul Regelui şi deghizaţi în monarhişti, după chipul şi asemănarea lui Nicolette Franck, cât şi idioţii lor utili. Un contingent important dintre aceştia este recrutat dintre cei care au îngropat, din prostie sau neputinţă, PNŢCD. Acum, plâng cu lacrimi de crocodil după Rege în timp ce îi înjură neostenit copiii! Ordinul pe unitate este să ne spună că Mihai cel Bun a fost ultimul rege, că a murit ideea de regalitate, că monarhia nu mai poate fi restaurată. Iar când spun aceste lucruri nemernicii care au fost toleraţi o vreme în jurul Regelui, chiar sunt şanse ca unii săi îi creadă. Lor li se aplică foarte bine cuvintele Regelui, aşa cum au fost ele exprimate în mesajul trimis naţiunii după Colectiv: ”Un lucru pe care l-am învăţat în tinereţe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât duşmanii. Alt lucru învăţat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur”.

 

În cea de-a doua haită sunt oamenii care au fost expuşi influenţei otrăvitoare a preşedintelui cu bască de marinar. Atât de mare a devenit toxicitatea acestui personaj, încât chiar şi cei care s-au despărţit de el continuă să înjure Familia Regală. Unii, Daniel Funeriu, au atins limita ridicolului: bufonul lui Băsescu se răsteşte la Margareta a României pentru faptul că arată rău terenul de sport din curtea şcolii din Săvârşin! Să dăm filmul înapoi: cel care a fost ministru al Educaţiei şi a avut responsabilitatea directă a administrării întregului sistem şcolar din România se răsteşte la Regina noastră pentru că arată rău un teren de sport al unei şcoli! Este întocmai precum beţivul care vine acasă şi vomează peste tot, apoi îşi bate nevasta pentru că nu e curăţenie în casă! Altele dintre aceste hiene pozează în lupi moralişti şi ne spun: vaaaai, Regele a stat la masă cu Dan Voicuuuuuleeeescuuuu! Nu mai spun că atunci când s-a întâmplat acest lucru, Dan Voiculesu era vicepreşedinte al Senatului tocmai pentru că Traian Băsescu, idolul lor - şi nimeni altcineva! - adusese partidul lui Voiculescu la putere. Postul de vicepreşedinte al Senatului pentru Dan Voiculescu - soluţia imorală, nu? - fusese negociat tocmai la masa lui Băsescu, nu la masa Regelui! Aceleaşi hiene spun că PSD plus ALDE ar fi confiscat Casa Regală pentru că susţin recunoaşterea ei printr-o lege adoptată în Parlament. Dar aceasta este o mincină! Minciună! De milioane de ori minciună! Cei care ar fi vrut cu adevărat să spună cum stau lucrurile ar fi căutat pe site-ul Secretariatul General al Guvernului şi ar fi văzut că acest proiect de lege a fost înregistrat în 2016 de către Guvernul Dacian Cioloş. Primul partid care şi-a exprimat susţinerea a fost PNL, prin vocea vicepreşedintelui său, deputatul Adrian Oros. În aceeaşi zi în care a fost publicat proiectul de lege! A doua formaţiune politică ce şi-a exprimat susţinerea a fost UDMR, prin vocea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, membru în Consiliul Permanent al UDMR. Tot în aceeaşi zi! Personal am scris articole de presă pe această temă. Oricine poate verifica pe Google acest lucru. Abia apoi s-au exprimat PSD, ALDE, USR şi alţii pe tema proiectului de lege. În prezent, toate partidele parlamentare şi-au exprimat susţinerea faţă de proiectul de lege referitor la Casa Regală, mai puţin PMP, partidul creat de Traian Băsescu pentru Elena Udrea. Însă şi în PMP sunt voci care spun răspicat că această lege trebuie votată: de exemplu, Constantin Rusu de la Cluj. Este cumplit acest sentiment: noi le oferim acestor hiene fapte, date şi nume concrete şi ele ne răspund cu urlete în pustiu, cu părerisme şi cu scuipaţi.

 

Însă trăim în epoca post-adevăr iar faptele sunt irelevante pentru hienele cu chip de om.

dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama