UBB

O lectie… ca ,,afara”

Autor: Andreea Rusu din 5 decembrie 2017, Vizualizari: 7 397

O lectie… ca ,,afara” La Scoala Gimnaziala „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, Aleea Peana, nr. 16, a avut loc o lectie... ca ,,afara”. O lectie care a imbinat Istoria, Matematica si Limba Engleza, o lectie despre zigurate si palate, despre divizibilitate si patrate. Elevii de clasa a V-a s-au teleportat in timp si spatiu, in Antichitate, mai exact in Mesopotamia, cu ajutorul unui dispozitiv numit Masina Timpului.


O lectie… ca ,,afara”
Lectia cu titlul: ,,Calatorie printre zigurate si palate, divizibilitate si patrate in Mesopotamia”, clasa a V-a A, pregatita de doamnele profesoare Varga Cerasela (Istorie), Teodorescu Alina (Matematica), Axente Iulia si Olariu Alina (Limba engleza), a fost una transdisciplinara, o lectie de recapitulare, sistematizare si evaluare a cunostintelor si a deprinderilor.

Practic sala de clasa s-a transformat intr-o piata, apoi intr-o scoala mesopotamiana, in gradini suspendate, in orasul-stat Babilon. Elevii au vorbit despre Epopeea lui Ghilgames, despre codul lui Hammurabi si despre regele Nabucodonosor al II-lea. Au scris pe tablite numere in sistemul de numeratie sexazecimal, au vandut si cumparat tesatura pe oale cu cereale, au negociat stofa rosie pe oi. De asemenea, elevii au calculat inaltimea si perimetrul bazei Turnului lui Marduk, au determinat numarul maxim de copii carora regele le poate imparti, in mod egal, 60 de curmale si 36 de mere, au descoperit cate camere cu 2 paturi si cate cu trei paturi utiliza familia regala.

O lectie… ca ,,afara” O lectie… ca ,,afara” O lectie… ca ,,afara” O lectie… ca ,,afara”


La revenirea din antichitate in prezent, elevii au fost intampinati de catre reprezentantul comunitatii irakiene, Ali Naji, care le-a vorbit despre locurile actuale, Bagdad si Babilon, despre mancarurile traditionale, despre cum a evoluat scrierea cuneiforma, exemplificand prin a scrie prenumele unor elevi in limba araba. Elevii clasei a V-a A au fost dornici sa afle cat mai multe lucruri posibile despre Irak. Ei au fost foarte interesati de scrierea cuneiforma, dar au vrut sa afle şi lucruri concrete despre viata de zi cu zi din aceasta tara, asa ca, prin intermediul limbii engleze, au primit informatii interesante. Comunicarea cu Ali a fost pentru elevi un mod inedit de a afla noutati despre Irakul de azi.

O lectie… ca ,,afara”
dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment / Social / About Cluj, today / Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama