UBB

Exporturile de mobilă ar putea trece de 2,5 miliarde de euro în acest an

Autor: Claudiu.Padurean din 27 noiembrie 2017, Vizualizari: 2 001

Exporturile de mobilă ar putea trece de 2,5 miliarde de euro în acest anExporturile de mobilă românească au crescut şi în acest an, iar în luna decembrie ar putea depăşi pragul de 2,5 miliarde de euro. Specialiştii în comerţul cu mobilă spun că au crescut şi importurile, însă comerţul exterior al României în acest domeniu este excedentar, pentru că românii export mobilier scump şi importă mobilier ieftin. De asemenea, a scăzut cantitatea de cherestea exportată, pentru că antreprenorii români preferă să nu mai exporte materii prime, ci produse cu valoare adăugată mare.


Cea mai mare destinaţie de export pentru mobilierul fabricat în România este piaţa Uniunii Europene. Dintre ţările europene, cel mai important cumpărător de mobilă românească este Germania, care, în 2016, a importat mobilă românească în valoare de 450 de milioane de euro. De asemenea, pieţe importante sunt cele din Franţa, Italia, Cehia sau Olanda. În 2016, exporturile de mobilă au crescut cu 10 la sută faţă de 2015, iar tendinţa se menţine şi în acest an. Antreprenorii români fac eforturi permanente pentru a se adapta gusturilor cumpărătorilor occidentali, precum şi modei, spune directorul unei fabrici din oraşul Câmpeni, Montana, Sorin Sălăgean.

 

Creşterea exporturilor de mobilă în Occident a compensat şi scăderea exporturilor spre ţări precum Rusia, Ucraina sau Azerbaidjan. Producătorii români vând mobilă valoroasă, cu intarzii sau cu sculpturi realizate manual. Clasamentul exportatorilor de mobilă este dominat de producătorii din Transilvania şi din Banat.

dle templates freefilm online
Sursa: Foto: Transilvania Production

Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama