www.AutoPieseonline24.ro

Clujul rămâne cea mai scumpă piaţă imobiliară din România. Încetineşte creşterea preţurilor

Autor: Claudiu.Padurean din 26 noiembrie 2017, Vizualizari: 2 407

Clujul rămâne cea mai scumpă piaţă imobiliară din România. Încetineşte creşterea preţurilorClujul rămâne cea mai scumpă piaţă imobiliară din România, iar preţul mediu al proprietăţilor rămâne mai ridicat decât în Bucureşti. Totuşi, ultimele săptămâni au adus o încetinire a creşterii, pentru că tot mai mulţi cumpărători sunt preocupaţi de incertitudinea generată de revoluţia fiscală, de creşterea cursului euro şi de creşterea ROBOR.


Preţul mediu al proprietăţilor imobiliare din Cluj a depăşit 1.400 de euro pe metrul pătrat, în timp ce în Bucureşti, preţul mediu este mai mic de 1.250 de euro pe metrul pătrat. În cel de-al treilea trimestru al anului, preţul imobiliarelor a crescut cu şase la sută. Faţă de anul 2016, preţul a crescut cu 16,6 la sută. Totuşi, în ultimele săptămâni, creşterile s-au temperat, spune Ioana Oltean, reprezentanta agenţiei Napoca Imobiliare.

 

Analiştii imobiliari spun că, indiferent de consecinţele instabilităţii fiscale, investiţiile în proprietăţile din Cluj rămân destul de sigure. Şi aceasta deoarece cererea de locuinţe a rămas constant mai mare decât oferta, pentru că Clujul este singurul oraş mare a cărui populaţie a crescut constant. De asemenea, în oraş continuă să vină oameni din categorii sociale cu venituri mari, precum angajaţii din industria IT, studenţii străini sau expaţii.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama