UBB

Lider separatist catalan la Cluj: Catalonia continuă lupta pentru independenţă

Autor: Claudiu.Padurean din 8 noiembrie 2017, Vizualizari: 4 675

Lider separatist catalan la Cluj: Catalonia continuă lupta pentru independenţăSeparatiştii catalani nu vor renunţa la demersurile care vizează independenţa faţă de Spania. Pentru a protesta faţă de demiterea guvernului regional catalan, formaţiunile politice separatiste au organizat azi o grevă generală şi proteste de amploare, a declarat la Cluj coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan, Marc Gafarot i Monjo, potrivit ClujInsider.ro.


”Azi avem o grevă generală în Catalonia, care este, se pare, de succes. Avem multe mitinguri pe străzile din Catalonia, atât în marile oraşe, cât şi în localităţile mici. Autostrăzile şi străzile principale au fost blocate pentru a arăta că multe lucruri neplăcute se întâmplă în ţară”, a spus liderul catalan.

 

Toate aceste lucruri au loc după ce autorităţile regionale de la Barcelona au organizat un referendum contestat pe tema independenţei provinciei spaniole. La referendum s-au prezentat la urne aproximativ 46 la sută dintre catalanii cu drept de vot. Ca urmare a proclamării independenţei unei aşa-zise Republica Catalonia, Guvernul central de la Madrid a suspendat autonomia de care se bucura Catalonia, a dizolvat guvernul şi parlamentul provincial şi a convocat alegeri anticipate în luna decembrie a acestui an. Fostul şef al guvernului catalan, Carles Puidemont, a fost pus sub acuzare penală, alături de alţi foşti membri ai executivului regional. Nici o ţară nu a recunoscut independenţa aşa-zisei republici proclamate la Barcelona.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama