UBB

Carles Puigdemont şi alţi patru lideri catalani s-au predat poliţiei din Bruxelles

Autor: Claudiu.Padurean din 5 noiembrie 2017, Vizualizari: 5 989

Carles Puigdemont şi alţi patru lideri catalani s-au predat poliţiei din BruxellesPreşedintele catalan destituit de Madrid, Carles Puigdemont, s-a predat poliţiei belgiene, a anunţat, duminică, postul flamand VRT.


Parchetul din Bruxelles a confirmat că "cinci persoane căutate de Spania au fost plasate în detenţie în această dimineaţă". "Aceste persoane au fost private de libertate la ora 9.17", a anunţat Parchetul. Carles Puigdemont şi cei patru consilieri ai săi vor fi duşi în faţa unui judecător, care va lua o decizie în legătură cu faptul dacă cei cinci vor fi trimişi sau nu în faţa justiţiei spaniole, potrivit RFI România.

 

Audienţa Naţională a emis vineri mandate europene de arestare pe numele preşedintelui catalan destituit de Madrid Carles Puigdemont şi altor patru lideri care au fugit împreună cu el în Belgia luni.

 

Cei cinci lideri separatişti nu s-au prezentat la o audiere joi, când alţi nouă foşti membri ai Guvernului regional catalan au fost arestaţi preventiv.

 

Unul dintre cei nouă reţinuţi a fost eliberat vineri după ce a plătit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro. Ei sunt acuzaţi cu toţii de rebeliune, răzvrătire şi deturnare de fonduri publice după proclamarea ”Republicii Catalonia”.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama