www.AutoPieseonline24.ro

A început Campionatul Mondial de Karate Fudokan la Cluj. Ce spune preşedintele Federaţiei Europene

Autor: Claudiu.Padurean din 4 noiembrie 2017, Vizualizari: 1 990

A început Campionatul Mondial de Karate Fudokan la Cluj. Ce spune preşedintele Federaţiei EuropeneSala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte cea de-a 7-a ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan. Sportivii români au de apărat performanţa excepţională obţinută în urmă cu doi ani la Belgrad, când România a obţinut locul 1 în clasamentul pe naţiuni.


2.000 de sportivi din 45 de ţări luptă pentru cele 900 de medalii puse în joc de organizatori la Campionatul Mondial de Karate Fudokan – Cluj 2017. Principalele contracandidate ale României în lupta pentru titlul de campioană mondială pe naţiuni sunt Rusia, Polonia şi Slovenia. De asemenea, acest Campionat Mondial este un bun prilej pentru a compara performanţele obţinute de sportivii din diferitele părţi ale lumii, spune preşedintele Federaţiei Europene de Karate Fudokan, Zurab Merabşvili.

 

”Sportivii din alte părţi ale lumii sunt tot mai buni şi doar la Campionatul Mondial putem arăta că nivelul karate-ului european este mai înalt sau, mă rog, este înalt. De aceea este atât de important acest Campionat. Este singurul prilej unde putem vedea care este nivelul nostru, nu doar în interiorul Europei, ci care este nivelul nostru în lume”, a afirmat preşedintele Federaţiei Europene.

 

Acest campionat este important deoarece este cel mai mare eveniment sportiv care implică practicanţi ai celui mai popular din cele patru stiluri de karate tradiţional, mai afirmă Zurab Merabşvili.

 

”Nici un alt stil de karate tradiţional nu se poate compara cu fudokan, în privinţa numărului de practicanţi. Există anumite şcoli, anumite cluburi private. Nici un alt stil tradiţional nu are o federaţie mondială sau europeană. Pot să vă ofer multe detalii tehnice, dar, evident, numărul de participanţi în întreaga lume arată că oamenii cred, aleg şi practică acest stil”, a adăugat oficial citat.

 

În afara confruntărilor de pe tatami, Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Cluj va avea şi alte momente interesante, printre care şi un spectacol fusion între karate şi balet.

dle templates freefilm online


Categoria: Sport

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.
FeleacuReclama

Reclama