UBB

Filmul Octav, proiectat în Cluj-Napoca

Autor: Claudiu.Padurean din 20 octombrie 2017, Vizualizari: 3 907

Filmul Octav, proiectat în Cluj-NapocaFilmul Octav va putea fi vizionat la Cluj-Napoca în intervalul 20-26 octombrie la Cinema City Iulius Mall (vineri - marţi de la orele 13:30 şi 18:00 şi miercuri şi joi de la orele 13:10 si 17:40), la Cinema City Polus Mall (vineri - joi de la ora 20:30), la Cinema Florin Piersic (vineri şi sâmbătă de la ora 17:00) şi Cinema Victoria (sâmbătă şi marţi la ora 17:30). 


„Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi.

 

Directorul de imagine al filmului este Blasco Giurato, cel care a semnat imaginea şi pentru „Cinema Paradiso”, câştigător al Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Blasco Giurato are o experienţă bogată cu un portofoliu cinematografic de peste 100 de producţii.

 

Coloana sonoră îi aparţine renumitului compozitor român, Vladimir Cosma care a semnat muzica a peste 400 de partituri pentru producţii cinematografice şi seriale TV. Vladimir Cosma este unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori din Franţa şi este recompensat cu peste 20 de distincţii internaţionale.

 

Filmul „Octav” a fost selecţionat în cadrul prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Montreal 2017, la secţiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiţie pentru cinematografia mondială aflat la cea de-a 4-a ediţie. 

 

Lung-metrajul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi.

 

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama