UBB

Studiu PwC: Salariile din sectorul privat au crescut cu 5,1 la sută

Autor: Claudiu.Padurean din 12 octombrie 2017, Vizualizari: 1 956

Studiu PwC: Salariile din sectorul privat au crescut cu 5,1 la sutăSalariile din sectorul privat au crescut cu 5,1 la sută în anul 2017, reiese dintr-un studiu realizat de PwC. Studiul a inclus un eşantion de 100 de companii din domenii precum cel financiar-bancar, farma, industrie, retail şi turism, potrivit ClujInsider.ro.


Cele mai mici creşteri de salarii au fost înregistrate la nivelul membrilor conducerilor acestor companii, iar cele mai mari la nivelul muncitorilor. Reprezentanţii companiilor cuprinse în studiu afirmă că planificaseră oricum o creştere medie a salariilor de 4,8 la sută în 2017, astfel că această creştere efectivă este cu puţin mai mare decât cea estimată în momentul alcătuirii bugetelor.

 

Analiştii economici spun că o creştere şi mai mare a salariilor ar afecta profitabilitatea şi planurile de investiţii ale companiilor. De asemenea, ei remarcă faptul că firmele cuprinse în studiu au reuşit să menţină un grad înalt de predictibilitate a evoluţiilor economice, în ciuda schimbărilor legislative din ultimii doi ani.

 

De asemenea, ei au mai remarcat faptul că ritmul de creştere a salariilor muncitorilor a fost dinamizat de mărirea salariului minim la 1.450 de lei în acest an, precum şi perspectiva creşterii acestuia la 1.550 de lei anul viitor. Aceste creşteri sunt susţinute de creşterea economică înregistrată de România, de 5,7 la sută, care se numără printre cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama