UBB

Cinci noi specializări la Universitatea Babeş-Bolyai

Autor: Claudiu.Padurean din 7 septembrie 2017, Vizualizari: 2 034

Cinci noi specializări la Universitatea Babeş-BolyaiCinci noi specializări sunt disponibile din această toamnă la Universitatea Babeş-Bolyai. Reprezentanţii universităţii clujene spun că au dezvoltat aceste noi specializări pentru a răspunde solicitărilor venite de pe piaţa muncii. Aceste specializări sunt disponibile în limbile tradiţionale ale universităţii clujene: română, maghiară şi germană, dar şi în limba engleză.


Universitatea Babeş-Bolyai va avea o nouă specializare în limba germană: Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Noua specializare va funcţiona la nivel de licenţă în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi răspunde cererii tot mai mari de educatori şi învăţători care să predea limba germană. Există şi două programe noi de master în limba română. Este vorba de Chimia şi ingineria nano şi biomaterialelor, din cadrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică, precum şi Managementul calităţii în laboratoarele biomedicale din cadrul Facultăţii de Biologie şi Geologie. Va exista şi un nou masterat în limba engleză despre Relaţii internaţionale, politică externă şi managementul crizelor, în cadrul Facultăţii de Studii Europene. De asemenea, va exista şi o nouă specializare în limba maghiară: Mediere interculturală şi interconfesională, care va funcţiona în cadrul Facultăţii de Teologie Reformată.

 

Universitatea Babeş-Bolyai are în prezent 42.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi, grupaţi în 21 de facultăţi. Universitatea clujeană este cea mai mare şi cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România şi, totodată, cea mai bine plasată în evaluările internaţionale.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama