UBB

Valentin Naumescu: Este clar că sub Erdogan Turcia nu va adera la UE

Autor: Claudiu.Padurean din 5 septembrie 2017, Vizualizari: 5 069

Valentin Naumescu: Este clar că sub Erdogan Turcia nu va adera la UE"Relaţiile turco-germane s-au deteriorat treptat, dar continuu în ultimii ani.  Au fost mai multe crize ale relaţiilor dintre Ankara şi guvernele vest-europene, iar executivele din Olanda şi Austria au fost chiar mai vehemente. Acum suntem, însă în plină campanie electorală în Germania şi a venit rândul Berlinului să înăsprească tonul" - spune la RFI Valentin Naumescu, expert în politică externă şi conferenţiar al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.


Acţiunile autorităţilor turce fac 'imposibilă' aderarea acestui stat la Uniunea Europeană a estimat executivul european, după ce cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a cerut suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE.

 

La rândul său, ministrul turc pentru afaceri europene, Omer Celik, a declarat că orice discuţie despre oprirea negocierilor ţării sale subminează Europa, reprezentând un "atac asupra principiilor fondatoare", informează Reuters.

 

Totuşi sefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, a afirmat că dialogul cu Turcia nu a fost oprit. Reacţia aceasta vine la o zi după după ce principalii candidaţi la funcţia de cancelar al Germaniei, într-o dezbatere televizată, au iritat Ankara prin comentarii aspre împotriva aderării Turciei la UE.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama