www.AutoPieseonline24.ro

Tensiuni în coaliţia PSD-ALDE-UDMR. Maghiarii, nemulţumiţi de faptul că Guvernul a atacat iniţiativa Minority SafePack la Curtea Europeană de Justiţie

Autor: Claudiu.Padurean din 17 august 2017, Vizualizari: 2 601

Tensiuni în coaliţia PSD-ALDE-UDMR. Maghiarii, nemulţumiţi de faptul că Guvernul a atacat iniţiativa Minority SafePack la Curtea Europeană de JustiţieNoi tensiuni au apărut în coaliţia parlamentară care susţine Guvernul Mihai Tudose. Liderii UDMR sunt indignaţi de faptul că Guvernul României a atacat la Curtea Europeană de Justiţie decizia Comisiei Europene de a înregistra iniţiativa cetăţenească Minority SafePack, care a fost lansată de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, şi care doreşte să creeze un cadru european de protecţie a drepturilor minorităţilor.


Procesul la Curtea Europeană de Justiţie a fost deschis de fostul Guvern Sorin Grindeanu, iar liderii UDMR doresc să ştie dacă actualul Executiv de la Bucureşti susţine în continuare acest demers juridic, a declarat preşedintele  executiv al UDMR, Balint Porcsalmi.

 

Preşedintele executiv al UDMR a declarat că liderii maghiarilor ardeleni vor încerca să discute situaţia cu partenerii din PSD şi din ALDE în perioada următoare. În anul 2014, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a demisionat din postul de vicepremier şi de ministru al Culturii din Guvernul Victor Ponta, tot din cauza unei divergenţe legate de Minority SafePack, iar ulterior UDMR a ieşit de la guvernare.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama