UBB

RFI: SUA, invitat de onoare la defilarea de pe Champs Elysées

Autor: Claudiu.Padurean din 14 iulie 2017, Vizualizari: 4 763

RFI: SUA, invitat de onoare la defilarea de pe Champs Elysées14 iulie – Franţa este în sărbătoare. Statele Unite sunt invitatul de onoare la tradiţionala defilare de pe Champs Elysées. Prin faţa preşedintelui american Donald Trump si a omologului francez Emmanuel Macron vor defila trupele americane şi franceze, transmite RFI România.


Parada militară se va deschide cu o evocare a Primului Război şi debarcarea contingentului american la Saint Nazaire în 1917.

Pentru prima paradă militară de 14 iulie, preşedintele Franţei îl va avea alături pe omologul său american Donald Trump.

 

Dar, acestă acordare a onorului către Statele Unite a fost realizată înainte de alegerile din noiembrie anul trecut. Defilarea terestră va fi efectiv deschisă de un detaşament american, pentru a marca acest centenar.

 

145 de soldaţi ai armatei americane, de la marină la aviaţie vor defila astăzi. Printre aceştia, locotenentul Collins, se declară foarte încântat că este astăzi aici.

 

El spune că este onorat că a fost invitat să participe. Acum 100 de ani, străbunicul său fusese trimis în Franţa cu un regiment de infanterie. Este formidabil, spune el,  că un secol mai târziu, ca locotenent poate fi aici pentru a comemora războiul la care străbunicul său a participat ».

 

Pe cerul parizian, patrula americană Thunderbirds va trece după cea a Franţei, urmată de două avioane de vânătoare F22, care se află periodic în misiuni în Europa.

 

Marcat de intrarea în război a Statelor Unite, anul 1917, a înregistrat o turnură odată cu schimbarea armelor, sub-marinelor, primelor tancuri de asalt.

 

Anul acesta, vor fi prezentate ultimele tehnologii în domeniu. În total 3 700 de militari, o sută de avioane şi elicoptere vor defila cu ocazia zilei naţionale a Franţei.

 

Preşedintele Emmanuel Macron va pronunţa o scurtă alocuţiune de la tribuna prezidenţială instalată pe Champs-Elysées.

Acesta a anunţat ieri că bugetul Apărării  va ajunge la 34,2 miliarde de euro în 2018, comparativ cu 32,7 miliarde alocate anul acesta. Ţinta dorită de şeful statului este alocarea a 2% din PIB apărării până în 2025. În total 7.000 de militari francezi se află în diverse zone de conflict din lume.

 

Pe perioada defilării, 11.000 de poliţişti şi jandarmi se află în alertă – Franţa este în continuare în stare de urgenţă.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama