UBB


Ulei presat la rece produs în Cluj, cotat printre cele mai bune din lume

Autor: Claudiu.Padurean din 22 iunie 2017, Vizualizari: 3 228

Ulei presat la rece produs în Cluj, cotat printre cele mai bune din lumeUnul dintre uleiurile presate la rece produse în România sub marca Luna Solai a obţinut trei stele din partea prestigiosului Institut pentru Calitate şi Gust din Bruxelles. Aceste stele sunt echivalentul celor Michelin, iar cele trei stele reprezintă maximul. Compania care produce acest ulei este şi Furnizor Oficial al Casei Regale a României.


Uleiul de floarea-soarelui evaluat la Bruxelles este produs prin presare la rece în comuna clujeană Luna, într-o făbricuţă înfiinţată de familia Tulai. Acum trei ani, acest ulei artizanal a trecut printr-o evaluare similară şi a obţinut o stea, iar acum a fost reevaluat la trei stele. Această evaluare este foarte importantă, spune directoarea de marketing a fabricii de ulei, Felicia Tulai.

 

Alte două uleiuri produse de familia Tulai au primit câte două stele din partea Institutului pentru Calitate şi Gust. În făbricuţa din judeţul Cluj, membrii familiei Tulai produc uleiuri de floarea-soarelului, de dovleac, de nucă, de in sau de rapiţă. Acest ulei este produs exclusiv din materii prime româneşti, spune fondatorul fabricii, Mihail Tulai.

 

Uleiurile artizanale produse la Luna au ajuns şi pe masa membrilor Familiei Regale a României şi sunt vândute atât în ţară, cât şi în străinătate. Fabrica a fost vizitată de Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României. De asemenea, uleiurile au fost gustate de Alteţa Sa Regală Principele Charles, moştenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii. Iniţial, pentru a produce ulei presat la rece, munceau doar membrii familiei Tulai, însă, între timp, fabrica s-a dezvoltat şi acum are şanse angajaţi. 

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama