UBB


UBB, prezentă din nou în clasamentele internaţionale

Autor: Claudiu.Padurean din 13 iunie 2017, Vizualizari: 1 466

UBB, prezentă din nou în clasamentele internaţionaleUniversitatea Babeş-Bolyai este prezentă din nou în clasamentele internaţionale reprezentative ale instituţiilor de învăţământ superior. Conform datelor publicate recent, Universitatea Babeş-Bolyai este una dintre cele patru instituţii de învăţământ superior din România care au fost incluse în clasamentul internaţional QS al universităţilor, clasament care utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare, anunţă reprezentanţii.


Din perspectiva criteriului cercetare, Universitatea Babeş-Bolyai este poziţionată pe cel mai înalt loc între universităţile din România incluse în QS Ranking. Rezultatul este unul congruent cu recentul clasament Leiden (http://www.leidenranking.com/), în care UBB a fost singura universitate din România care a depăşit pragul de impact academic internaţional necesar clasificării.

 

La nivel general, Universitatea Babeş-Bolyai se află în categoria 800-1000 de universităţi incluse în clasamentul QS, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara. Universitatea din Bucureşti ocupă, în acest an, o poziţie în categoria 701-750.

 

În condiţiile în care, la nivel internaţional, există aproximativ 26.000 de universităţi, rezultatul din acest an poziţionează UBB în primele 3% universităţi ale lumii.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama