UBB

Mitropolitul Ioan Robu: Este aproape sigur că Papa Francisc va veni anul viitor în România

Autor: Claudiu.Padurean din 5 mai 2017, Vizualizari: 2 604

Mitropolitul Ioan Robu: Este aproape sigur că Papa Francisc va veni anul viitor în RomâniaSfântul Părinte Papa Francisc este aşteptat anul viitor în România. Suveranul Pontif a primit invitaţii oficiale atât din partea Bisericii Catolice şi din partea Bisericii Ortodoxe Române, cât şi din partea autorităţilor române, iar vizita Papei Francisc este aproape o certitudine, spune mitropolitul romano-catolic Ioan Robu.


”Sfântul Părinte a fost invitat din partea Bisericii Catolice, mai exact din partea Conferinţei Episcopilor Catolici din România, de asemenea di partea Preşedinţiei şi suntem informaţi că şi Patriarhia, Patriarhul României, i-a trimis vorbă Sfântului Părinte că este aşteptat în România. Aşa încât nu ştim când va veni, dar suntem aproape siguri că Sfântul Părinte va veni anul viitor”, a spus mitropolitul şi arhiepiscopul romano-catolic al Bucureştiului, IPS Ioan Robu.

 

Declaraţia a fost făcută la Cluj, la finalul reuniunii Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Ierarhii catolici au mai afirmat că, în cadrul vizitei papale, ar putea avea loc şi beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici, în frunte cu cardinalul Iuliu Hossu, morţi pentru credinţă în temniţele comuniste.

 

Autorităţile române ar dori ca vizita Sfântului Părinte Papa Francisc să aibă loc anul viitor, doarece în 2018 va fi serbat Centenarul Marii Uniri. La 1 Decembrie 1918, episcopul Iuliu Hossu a fost cel care a citit mulţimii adunate la Alba Iulia Declaraţia de Unire a Transilvaniei cu Regatul României.

 

 

 

dle templates freefilm online


Categoria: Spiritualitate

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama