UBB

Bonţida, una dintre cele mai interesante destinaţii pentru turişti

Autor: Claudiu.Padurean din 24 aprilie 2017, Vizualizari: 1 076

Bonţida, una dintre cele mai interesante destinaţii pentru turiştiUn mic sat din Valea Someşului Mic a devenit una dintre principalele atracţii turistice ale judeţului Cluj. Este vorba de Bonţida, sat în care turiştii sunt de câteva zeci de ori mai numeroşi decât localnicii. Secretul acestui succes este reprezentat de modul în care comunitatea locală a ştiut să promoveze cel mai important monument din Bonţida, castelul Banffy, care găzduieşte festivaluri precum Electric Castle sau Barock ori evenimente precum proiecţii din cadrul TIFF.


În fiecare an, comuna Bonţida atrage cu mult peste 100.000 de turişti. Oamenii vin în special pentru a participa la festivalurile organizate în incinta castelului Banffy, ridicat în Evul Mediu şi refăcut apoi în perioada renascentistă şi în cea barocă. Δn perioada în care turiştii nu vin pentru Electric Castle sau pentru evenimente de acest fel, ei sunt atraşi de faima castelului care a fost distrus şi refăcut de mai multe ori”, spune expertul în turism Adrian Pop.

 

Localnicii se pregătesc pentru fiecare eveniment cu produse tradiţionale. Turta ducle de Bonţida, dar şi sucurile de fructe ori pălinca locală se bucură de mare trecere.

 

Castelul din Bonţida, construit pe vremea împăratului Sigismund de Luxemburg, avea faima unui adevărat Versailles al Transilvaniei. Castelul a fost incendiat parţial în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi, edificiul aristocratic a fost incendiat din nou în timpul filmărilor pentru pelicula Pădurea Spânzuraţilor, în regia lui Liviu Ciulei. Castelul a fost abandonat în perioada comunistă, însă, după anul 1989, a început să fie restaurat, inclusiv cu ajutorul Prinţului Charles al Ţării Galilor şi al Familiei Regale a României. Acum, el este gazda unora dintre cele mai importante evenimente culturale din judeţul Cluj.

dle templates freefilm online


Categoria: Destinatii de Vacanta

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama