UBB

”Electrotehniada” - concurs pentru elevi în domeniul ingineriei electrice şi energetice

Autor: bianca.padurean din 14 aprilie 2017, Vizualizari: 2 276

”Electrotehniada” -  concurs pentru elevi în domeniul ingineriei electrice şi energeticeFacultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a organizat, în data de 7 aprilie 2017, concursul pentru elevi intitulat „ELECTROTEHNIADA – Creativitate în ştiinţă şi tehnologii”. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul "Zilelor Facultăţii de Inginerie Electrică", ajunsă la cea de a VIII-a ediţie. Scopul acestei competiţii este stimularea creativităţii tehnice şi a simţului ingineresc al elevilor, viitori ingineri în domeniul electric sau energetic. Participanţii au fost invitaţi să găsească idei tehnice inovatoare pe care să le pună în practică.


Anul acesta au fost propuse 16 teme de creaţie din mai multe domenii ale ingineriei electrice şi energetice, precum comanda inteligentă, electrotermia, robotica, aparatele de măsură, controlul wireless, etc. Competiţia a reunit 28 de elevi din 8 unităţi de învăţământ preuniversitar - Colegiul Tehnic "George Bariţiu" din Baia Mare, Colegiul Tehnic "A.P. Ilarian" din Zalău, Colegiul Tehnic "Ion I.C. Brătianu" din Satu Mare, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic "I.D. Lăzărescu" din Cugir, Colegiul Tehnic  Energetic din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic de Transporturi "Transilvania" din Cluj-Napoca, precum şi Colegiul Naţional "Teodor Neş" din Salonta.
Premiul întâi a fost acordat elevului Alexandru Petriş de la Colegiul Tehnic "A.P. Ilarian" din Zalău, pentru lucrarea "Utilizarea freonului de la o instalaţie de frig pentru încălzirea apei", îndrumator prof. Radiţa Tudoricescu.


Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, domnul Conf. dr. ing. Andrei-Cristinel Cziker, împreună cu juriul competiţiei, au felicitat elevii participanţi şi profesorii îndrumători, subliniind importanţa creativităţii tehnice în dezvoltarea tehnologică globală. Elevii care au obţinut premiile I, II şi III la acest concurs vor fi admişi fără concurs la Facultatea de Inginerie Electrică, pentru sesiunea din iulie 2017, în cazul în care vor avea la examenul de bacalaureat, minim, media 8.00.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama