UBB

Studenţii clujeni îşi caută deja stagii plătite pentru perioada de vară

Autor: Claudiu.Padurean din 1 aprilie 2017, Vizualizari: 2 914

Studenţii clujeni îşi caută deja stagii plătite pentru perioada de varăStudenţii clujeni au început deja să îşi caute stagii plătite de practică pentru vacanţa de vară. În Cluj, vor fi disponibile câteva mii de astfel de stagii, cele mai multe în domeniul tehnologic. Pentru companii, acest sistem are avantajul că permite găsirea unor înlocuitori pentru unii dintre angajaţii plecaţi în vacanţă, iar studenţii îşi câştigă banii necesari pentru a merge apoi la mare sau la munte.


Companiile clujene oferă stagii plătite de practică cu durata cuprinsă între două şi şase săptămâni. Studenţii pot câştiga de la câteva sute de lei până la 2.500 de lei pentru munca pe care o depun în timpul vacanţei. Multe dintre aceste stagii sunt cele din IT. ”Suntem două colege în anul III la Facultatea de Matematică şi Informatică. Ne căutăm un stagiu de o lună, dacă se poate la aceeaşi firmă. Ar fi perfect de la jumătatea lui iulie la jumătatea lui august, pentru că apoi am vrea să plecăm în vacanţă, în Spania”, spune una dintre studente.

 

Mulţi studenţi spun că au ales domeniul tehnlogic deoarece acesta le oferă posibilităţi multiple de angajare. Companiile caută în special studenţii din anii mai mari, care au deja competenţe destul de bine consolidate, spune Anca Vescan, care conduce o companie de software, Axon Soft.

 

Stagiile plătite de practică oferă posibilitatea companiilor să interacţioneze cu viitorii lor angajaţi şi să înceapă recrutarea lor încă de pe băncile facultăţii. Studenţii au, de asemenea, posibilitatea de a vedea la faţa locului care este mediul de lucru oferit de angajatori. 

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama