UBB

Europarlamentarul Laszlo Tokes îi acuză pe liderii UDMR că ar fi renunţat la obiectivul autonomiei în schimbul unor posturi în Parlament şi în Guvernul de la Bucureşti

Autor: Claudiu.Padurean din 11 martie 2017, Vizualizari: 2 543

Europarlamentarul Laszlo Tokes îi acuză pe liderii UDMR că ar fi renunţat la obiectivul autonomiei în schimbul unor posturi în Parlament şi în Guvernul de la BucureştiPreşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Laszlo Tokes, îi acuză pe liderii UDMR că ar fi renunţat la obiectivul autonomiei pentru maghiarii ardeleni. Laszlo Tokes crede că motivul pentru care liderii UDMR nu sunt mai insistenţi în legătură cu obţinerea autonomiei este reprezentat de privilegiile politice pe care le-au primit unii dintre reprezentanţii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.


”La Pactul de la Neptun s-au înţeles. S-a acceptat un pact secret şi de atunci au fost părţi în mai multe pacte secrete, prin care renunţă, de fapt, la reprezentarea autonomiei şi în schimb pot dobândi scaune în Parlament sau în Guvernul României”, a spus Laszlo Tokes.

 

Declaraţiile lui Laszlo Tokes au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat lideri ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, ai Consiliului Naţional Secuiesc, dar şi ai Alianţei Libere Europene din Parlamentul European, reprezentată de directorul Alianţei, Gunther Dauwen. La conferinţă au mai participat şi Wouter Patho, reprezentant al Noii Alianţe Flamande, partid de guvernământ în Belgia, precum şi Aitor Esteban, preşedintele grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Basc din Parlamentul Spaniei.

 

Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, fostul deputat Zsolt Szilagyi, a declarat că, în România, nu autonomia este o problemă, ci corupţia. El a mai afirmat că în ultimii 27 de ani, autorităţile de la Bucureşti au construit peste 2.000 de biserici ortodoxe în Transilvania şi nu au investit nici în spitale, nici în autostrăzi.

 

Toţi aceşti politicieni au luat parte ieri la marşul secuilor din Târgu-Mureş, care s-a finalizat cu depunerea unei petiţii la Prefectura Mureş, prin care semnatarii solicită autonomie pentru Ţinutul Secuiesc.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama