UBB

Viceprimarul UDMR al Clujului, Anna Horvath, îşi dă demisia LIVE

Autor: Claudiu.Padurean din 9 martie 2017, Vizualizari: 2 814

Viceprimarul UDMR al Clujului, Anna Horvath, îşi dă demisia LIVEViceprimarul UDMR al Clujului, Anna Horvath, a anunţat, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Prezidiului Executiv al UDMR, că îşi va da demisia din funcţia de la vârful administraţiei locale. Anna Horvath a declarat că a luat această decizie la cinci luni de când a primit interdicţia exercitării funcţiei de viceprimar, după ce a fost pusă sub acuzare într-un dosar instrumentat la DNA Cluj. Anna Horvath este acuzată de corupţie, pentru că ar fi beneficiat de foloase de imagine în campania electorală din 2016. 


Anna Horvath îşi va da demisia formal în viitoarea şedinţă a Consiliului Local. Ea îşi va păstra însă funcţia de consilier local. Anna Horvath a afirmat că în ultimele cinci luni a fost în concediu fără plată şi că s-a supus regimului interdicţiilor prevăzut de lege pentru viceprimari, deci a rămas fără surse de venit.

 

Anna Horvath a declarat că singurele sale resurse sunt puterea de muncă şi reputaţia intactă. Ea a afirmat că se va lupta în instanţă pentru a şi le recupera, precum şi pentru a-şi găsi dreptatea.

 

Dincolo de primul dosar instrumentat de DNA şi care a devenit public în octombrie 2016, Anna Horvath este acuzată şi de conflict de interese. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat DNA şi în această privinţă, după cum a relatat ClujToday.ro

 

Viceprimarul demisionar va rămâne preşedinte al organizaţiei municipale a UDMR Cluj-Napoca. De asemenea, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că Anna Horvath a fost numită în funcţia de vicepreşedinte executiv al UDMR pentru relaţia cu autorităţile locale.

 

Propunerea UDMR pentru postul de viceprimar rămas vacant, dacă va continua alianţa locală cu PNL, va fi anunţată în zilele următoare, a spus Anna Horvath. 

 

În Consiliul Local Cluj-Napoca şi în Consiliul Judeţean Cluj funcţionează o alianţă locală PNL-UDMR. Ca urmare a protocolului de colaborare încheiat în iunie 2016, UDMR a primit un post de viceprimar în Cluj-Napoca şi unul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

 

Anna Horvath a lucrat în administraţia publică în ultimii 20 de ani. Ea a fost secretar de stat, consilier judeţean, consilier local şi viceprimar.

 

Urmăriţi LIVE declaraţiile de la conferinţa de presă susţinută de Anna Horvath împreună cu preşedintele UDMR, Hunro Kelemen.

 

 

 

 

 

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama