UBB

Biotehnologiile, tot mai prezente în viaţa zilnică a clujenilor

Autor: Claudiu.Padurean din 3 martie 2017, Vizualizari: 2 993

Biotehnologiile, tot mai prezente în viaţa zilnică a clujenilorViaţa zilnică este tot mai influenţată de noile descoperiri ştiinţifice din domeniul biologiei. Tot mai mulţi clujeni utilizează biotehnologiile pentru a trata apele uzate, în timp ce în Sibiu a fost deschisă o fermă hidroponică experimentală. Specialiştii în domeniul spun că această tendinţă se va accentua şi mai mult în anii care vor veni.


Descoperirile ştiinţifice din domeniul biologiei influenţează tot mai mult vieţile oamenilor obişnuţi. Un exemplu în acest sens este utilizarea biotehnologiilor de către proprietarii de case din zona Clujului. ”Aceste biotehnologii permit tratarea apei uzate şi reintroducerea ei în circuitul natural”, spune prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, Adrian Oros.

 

Un alt exemplu de înglobare a inovaţiei în viaţa zilnică este reprezentat de ferma hidroponică deschisă recent în judeţul Sibiu, la Cristian. ”Această fermă dovedeşte că astfel de culturi sunt viabile din punct de vedere economic şi în Transilvania”, spune omul de afaceri Khaled al Mezayen.

 

Specialiştii în domeniu spun că, în următorii 20 de ani, biotehnologiile vor deveni şi mai răspândite. Ei spun că, în viitor, o mare parte din gazul metan utilizat în gospodării va proveni din deşeurile organice descompuse cu ajutorul microorganismelor.

dle templates freefilm online
Sursa: USAMV.ro

Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama