UBB


Oscar 2017. Gafă uriaşă la categoria cel mai bun film. „La La Land”, declarat greşit câştigător

Autor: Claudiu.Padurean din 27 februarie 2017, Vizualizari: 4 228

Oscar 2017. Gafă uriaşă la categoria cel mai bun film. „La La Land”, declarat greşit câştigătorGafă uriaşă la Premiile Oscar 2017. Warren Beatty a anunţat greşit că „La La Land” este cel mai bun film, iar regizorul şi echipa peliculei au urcat pe scenă pentru mulţumirile aferente. Ulterior, Warren Beatty le-a luat premiul şi a arătat publicului plicul în care scria că Moonlight este cel mai mult film al anului trecut. „La La Land” rămâne cu şase trofee obţinute în această noapte, între care cel pentru cel mai bun regizor, potrivit RomaniaLibera.ro.


Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal a revenit Emmei Stone, pentru rolul din „La La Land”.

 

Aceasta a obţinut, astfel, primul Oscar din carieră, după a doua nominalizare. La această categorie au mai fost nominalizate Isabelle Huppert pentru „Elle”, Ruth Negga pentru„Loving”, Natalie Portman pentru „Jackie”, Emma Stone pentru„La La Land”, Meryl Streep pentru „Florence Foster Jenkins”.

 

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal a fost obţinut de către Casey Affleck, „Manchester by the Sea”

.Casey Affleck, pe numele său real Caleb Casey Affleck-Boldt, este cunoscut pentru rolurile pe care le-a interpretat în filmele „Good Will Hunting”,„Ocean's Eleven”, „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” sau „Gone Baby Gone”, potrivit Cinemagia. Este fratele mai mic al lui Ben Affleck.

 

Printre actorii nominalizaţi la această categorie s-au numărat Andrew Garfield, „Hacksaw Ridge”, Ryan Gosling pentru „La La Land”, Viggo Mortensen pentru „Captain Fantastic” şi Denzel Washington pentru rolul din „Fences”.

 

Damien Chazelle a fost votat „cel mai bun regizor” de către membrii Academiei Americane de Film, pentru pelicula ”La La Land”, la cea de-a 89-a gală a premilor Oscar.

 

Cineastul a concurat, la această categorie, cu Denis Villeneuve („Arrival”), Mel Gibson („Hacksaw Ridge”), Kenneth Lonergan („Manchester by the Sea”) şi Barry Jenkins („Moonlight”).

 

Damien Chazelle, în vârstă de 32 de ani, a devenit astfel cel mai tânăr regizor care a primit premiul Oscar pentru regie. Artistul a fost nominalizat la Oscar în 2015, la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”, cu filmul „Whiplash”, potrivit News.ro. În 2017, Damien Chazelle a fost nominalizat la două categorii - „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu original”.

 

„Moonlight/În lumina lunii” a câştigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun scenariu adaptat”. Pelicula, regizată şi cu un scenariu de Barry Jenkins, este povestea maturizării şi a suferinţelor unui bărbat de culoare sărac din Miami.

 

La categoria ”cel mai bun scenariu adaptat” au mai fost nominalizate ”Arrival” (Eric Heisserer), ”Fences” (August Wilson), ”Hidden Figures” (Allison Schroeder, Theodore Melfi), ”Lion” (Luke Davies).

 

„Manchester by the Sea” a câştigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun scenariu original”

 

Regizat şi scris de Kenneth Lonergan, lungmetrajul este povestea lui Lee Chandler, e obligat să revină acasă pentru a-l lua în grijă pe nepotul lui după ce Joe, fratele lui, moare. De-a lungul poveştii, lui Lee îi revin în minte motivele care l-au făcut să plece din Manchester şi să se distanţeze de trecut.

 

La categoria „cel mai bun scenariu original” au mai fost nominalizate „Hell or High Water” (Taylor Sheridan), „La La Land” (Damien Chazelle), „The Lobster” (Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou), „20th Century Women” (Mike Mills).

 

„The Salesman/Vânzătorul” a câştigat premiul Oscar la categoria „cel mai bun film străin”

 

Premierea acestui lungmetraj din Iran, regizat de Asghar Farhadi, a fost considerată de către presa americană drept cea mai importantă declaraţie politică de la Oscar 2017. Regizorul iranian, care a obţinut al doilea Oscar, nu a acceptat premiul în persoană deoarece a dorit să boicoteze cereminia în semn de protest faţă de interdicţia pusă de Donald Trump faţă de imigranţii musulmani. Un alt film regizat de cineastul iranian, intitulat ”A Separation”, a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie în anul 2012.

 

La categoria ”cel mai bun film străin” au fost nominalizate în acest an producţiile cinematografice ”Land of Mine” (Danemarca), ”A Man Called Owe” (Suedia), ”The Salesman” (Iran), ”Tanna” (Australia) şi ”Toni Erdmann” (Germania) - o coproducţie cu participare românească.

 

Lungmetrajul "Toni Erdmann", filmul regizoarei Maren Ade şi produs de Ada Solomon, era considerat favorit la Oscar, înainte de ceremonie. "Toni Erdmann" tratează tema obsedantă a momentului, ruptura drastică între generaţii. Tatăl parcurge distanţa între Germania în România doar pentru a echilibra viaţa fără sens a fiicei sale.

 

Viola Davis a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar

 

Actriţa a fost premiată pentru interpretarea sa din filmul ”Fences”, la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane.

 

La această categorie au mai concurat Naomie Harris (”Moonlight”), Nicole Kidman (”Lion”), Octavia Spencer (”Hidden Figures”) şi Michelle Williams (”Manchester by the Sea”).

 

Aceasta a fost cea de-a treia nominalizare la Oscar pentru Viola Davis, după cele din 2009, pentru interpretarea din filmul ”Doubt”, şi la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, în 2012, pentru evoluţia sa din pelicula ”The Help”.

 

Mahershala Ali a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar

 

Mahershala Ali a fost apreciat pentru jocul său din filmul ”Moonlight” şi a devenit primul actor de religie musulmană care a câştigat un premiu Oscar.

 

„Vreau să le mulţumesc profesorilor mei pentru că au fost nemaipomeniţi. Nu e vorba despre tine în film, ci despre personaj. Sunt binecuvântat că am avut această ocazie...Distrbuţia a fost deosebită, o experienţă încântătoare să lucrez cu voi. Vă mulţumesc tuturor. Îi mulţumesc soţiei care tocmai a născut o fetiţă acum patru zile. Vă mulţumesc încă o dată, vă doresc multă pace şi Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a declarat  Mahershala Ali în discursul său de mulţumire.

 

La categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” au mai fost nominalizaţi Jeff Bridges (”Hell or High Water”), Lucas Hedges (”Manchester by the Sea”), Dev Patel (”Lion”) şi Michael Shannon (”Nocturnal Animals”).

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama