UBB

ClujInsider.ro: Preparate din carne produse la Mihai Viteazu, maturate în Salina Turda

Autor: Claudiu.Padurean din 23 februarie 2017, Vizualizari: 3 061

ClujInsider.ro: Preparate din carne produse la Mihai Viteazu, maturate în Salina TurdaO gamă de specialităţi din carne, produse printr-un procedeu unic în România, prin maturare într-o veche galerie din Salina Turda, a fost scos pe piaţă de un producător din Cluj. Aceste mezeluri sunt primele produse tradiţionale din carne atestate oficial în judeţul Cluj.


O galerie care este în afara circuitului turistic a fost închiriată de un producător local de mezeluri. Aici sunt maturate vreme de 25 de zile preparatele din carnea porcilor crescuţi în gospodăriile din jurul Turzii.

 

Un producător de mezeluri din comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, CIA Aboliv, a avut ideea de a folosi proprietăţile deosebite ale aerului sărat din Salina Turda pentru a crea o gamă unică de alimente. Produsele din carnea porcilor cumpăraţi de la localnici sunt mai întâi ţinute într-o apă sărată adusă de la câţiva kilometri, dintr-o fântână numită Mărătoarea din Miceşti. Fântâna a fost creată de o bombă de aviaţie, căzută lângă Turda în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Apoi, preparatele sunt duse în salină, spune directorul companiei care produce aceste mezeluri, Olivian Bogdan.

 

„Am ales acest spaţiu pentru că a fost măsurat un an de zile şi am constatat că fluctuaţiile de temperatură şi umiditate sunt foarte foarte mici. (…) Având în vedere că acestea sunt produse cu atestat de produs tradiţional, este singurul produs din carne din Cluj, capacitatea este foarte mică, de 400 de kilograme pe lună, dar este un produs în care noi am pus foare mult suflet şi un produs unic în România”, a declarat Olivian Bogdan. El a precizat că gama Salinate reprezintă doar 2 la sută din capacitatea de producţie a fabricii.

 

Citiţi mai mult despre acest subiect AICI.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama