UBB

Filmul românesc Ana, mon amour, premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la Berlin

Autor: Claudiu.Padurean din 19 februarie 2017, Vizualizari: 3 776

Filmul românesc Ana, mon amour, premiat cu Ursul de Argint pentru montaj la BerlinFilmul ''Ana, mon amour'' al regizorului român Călin Peter Netzer a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun montaj şi pentru cea mai bună contribuţie artistică, în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin desfăşurată sâmbătă seara. Premiul a fost înmânat Danei Bunescu, care a realizat montajul filmului, transmite RFI România.

 


„Ne-am bucurat foarte tare pentru Dana pentru că premiul a fost pentru contribuţia artistică deosebită. E un premiu pe care-l merită pe deplin şi mă bucur foarte tare. Sincer să fiu, nu m-am aşteptat", a spus Călin Peter Netzer, citat de Digi24.

 

Dana Bunescu are 47 de ani şi este inginer de sunet, monteur şi regizor. Ea a regizat filmul "3.000 de Euro, negociabil". Printre filmele montate de Dana Bunescu se numără „Poziţia copilului”, „Q.E.D”, „4 luni, trei săptămâni şi 2 zile” şi „Moartea domnului Lăzărescu”.

 

Co-producţie româno-germano-franceză, „Ana, mon amour" urmăreşte, pe parcursul mai multor ani, evoluţia unui cuplu în care tânăra se luptă cu atacuri de panică, iar iubitul ei încearcă totul pentru a o ajuta, de la psihanaliză până la religie.

Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare şi a fost inspirat de romanul ''Luminiţa, mon amour'', scris de Cezar Paul Bădescu.

 

Ursul de Aur pentru Cel mai bun film a fost acordat la această ediţie filmului “On Body and Soul” (Ungaria) de Ildiko Enyedi.

 

Călin Peter Netzer a câştigat Ursul de Aur la ediţia din 2013 cu filmul ”Poziţia copilului”.

 

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style / Cinema

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama