UBB

Prima bibliotecă publică românească cu ”autoservire” s-a deschis la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 21 decembrie 2016, Vizualizari: 5 300

Prima bibliotecă publică românească cu ”autoservire” s-a deschis la ClujPrima bibliotecă publică cu autoservire din România s-a deschis în Cluj. Este vorba de filiala Bibliotecii Judeţene din cartierul Zorilor. Abonaţii bibliotecii îşi iau singuri cărţile şi completează fişele de împrumut. De asemenea, biblioteca are şi o sală pentru bunici.


Biblioteca Judeţeană Octavian Goga din Cluj a deschis prima filială care permite cititorilor să îşi gestioneze singuri relaţia cu biblioteca. Cu ajutorul noilor tehnologii, inclusiv a ecranelor tactile şi a bazelor electronice de date, cititorii îşi pot alege singuri cărţile şi îşi pot completa singuri fişele de împrumut, spune directoarea Bibliotecii Judeţene, Sorina Stanca.

 

Acest sistem permite păstrarea unui grad mare de discreţie. În plus, uşurează munca bibliotecarilor, mai spune Sorina Stanca.

 

Noua filială a Bibliotecii Judeţene are şi o zonă destinată bunicilor, care pot veni împreună cu nepoţii lor şi care au ocazia să folosească acolo cărţi, calculatoare sau să participe la diferite cursuri. De asemenea, există şi o sală de linişte deplină, destinată studenţilor din cartier care doresc să înveţe pentru examene.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama