UBB

Adrian Ivan: România trebuie să susţină în continuare parcursul european al Republicii Moldova

Autor: Claudiu.Padurean din 21 noiembrie 2016, Vizualizari: 3 190

Adrian Ivan: România trebuie să susţină în continuare parcursul european al Republicii MoldovaRomânia trebuie să susţină parcursul european al Republicii Moldova, în ciuda faptului că alegerile prezidenţiale au fost câştigate de candidatul pro-rus Igor Dodon. Şi aceasta în condiţiile în care Federaţiei Ruse îi convine să menţină actuala situaţie, în care Transnistria are un stat neclar, iar Găgăuzia se bucură de o autonomie largă, spune profesorul universitar Adrian Ivan, director al Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii şi director al Departamentului de Istorie Contemporană şi Studii Internaţionale din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Adrian Ivan a făcut aceste declaraţii pentru ClujInsider.ro.


România nu trebuie să renunţe la condiţiile care garantează avansul spre Europa şi respectarea regulilor democraţiei şi statului de drept, este de părere profesorul universitar Adrian Ivan.

 

Din punct de vedere geopolitic, alegerea lui Igor Dodon a schimbat jocul internaţional în care este implicată Republica Moldova. Acum, problema gestionării situaţiei de la Chişinău cade mai mult în sarcina Federaţiei Ruse decât în cea a Uniunii Europene. Iar Rusia nu va avea o situaţie uşoară, din cauza controverselor legate de prezenţa ciudat de mare la urne a alegătorilor din Transnistria şi de sabotarea votului cetăţenilor moldoveni din Diaspora, mai spune profesorul Adrian Ivan.

 

Profesorul Adrian Ivan mai crede că politica externă a Rusiei va rămâne în registrul raţionalităţii, de aceea este posibilă schimbarea unor nuanţe din jocul de putere mondial, însă fără să existe cutremure majore, în ciuda schimbărilor de la Casa Albă şi a Brexitului.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama