UBB

Parteneriat între Universitatea Tehnică şi grupul Continental

Autor: Claudiu.Padurean din 10 noiembrie 2016, Vizualizari: 2 038

Parteneriat între Universitatea Tehnică şi grupul ContinentalUnul dintre cele mai importante grupuri tehnologice din lume, Continental, a semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Compania Continental va finanţa diferite proiecte de cercetare ştiinţifică şi se va putea implica în conturarea unor programme de cercetare doctorală în diferite domenii. De asemenea, va oferi diferite stagii plătite de practică pentru studenţii universităţii clujene.


În schimbul finanţării acestor proiecte, compania Continental va beneficia de rezultatele cercetării şi va avea ocazia să îi cunoască şi, eventual, să îi recruteze pe unii dintre cei mai buni studenţi ai Universităţii Tehnice. Protocolul de colaborare dintre cele două entităţi a fost semnat de rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. Vasile Ţopa, şi de managerul general al Continental Sibiu, dr. Sami Krimi. Durata iniţială a parteneriatului este de trei ani.

 

”Colaborarea vizează şi derularea în comun a unor proiecte şi activităţi de cercetare, precum şi dezvoltarea de programe doctorale pe teme de cercetare în domeniile Caculatoare şi Tehnologia Informaţiei şi Ingineria Sistemelor, Inginerie Electrică, Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, Inginerie Industrială şi Inginerie Mecanică. Nu în ultimul rând, Continental va asigura stagii de pregătire cadrelor didactice şi intershipuri pentru studenţi”, a spus rectorul universităţii clujene.

 

”Continental este lider tehnologic în automotive, iar colaborarea cu instituţiile de învăţământ este un pas în plus făcut în această direcţie. Angajaţii noştri dezvoltă soluţii software pentru industria auto. Prin parteneriatul cu Universtatea Tehnică din Cluj-Napoca, dorim să oferim studenţilor posibilitatea de a intra în contact cu cele mai noi tehnologii din domeniu, dar şi să dezvoltăm împreună proiecte de succes în zona de cercetare”, a declarat managerul general al companiei Continental Sibiu.

 

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase instituţii de învăţământ tehnic de pe actualul teritoriu al României, cu rădăcini în secolul al XVIII-lea. Continental este una dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologic din lume. În anul 2015, compania a înregistrat, la nivel global, o cifră de afaceri de 39,2 miliarde de euro şi a atins cifra de 215.000 de angajaţi, care lucrează în 55 de ţări.

 

În România, compania a investit, în perioada 1999 – 2015, 1,13 miliarde de euro. La finalul anului 2015, compania avea 16.500 de angajaţi, iar în acest an, numărul angajaţilor va creşte cu 1.000. Continental are în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi dezvoltare.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama