UBB

Hunor Kelemen a prezentat programul electoral al UDMR. Maghiarii vor o nouă Constituţie şi statutul de limbă oficială pentru maghiară, în Secuime

Autor: Claudiu.Padurean din 20 octombrie 2016, Vizualizari: 1 713

Hunor Kelemen a prezentat programul electoral al UDMR. Maghiarii vor o nouă Constituţie şi statutul de limbă oficială pentru maghiară, în SecuimePreşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a prezentat, într-o conferinţă de presă organizată la Cluj, manifestul electoral al acestei formaţiuni politice. El a declarat că aceste alegeri au miză triplă pentru maghiarii ardeleni. Este vorba de viitorul maghiarilor în Transilvania, de siguranţa comunităţii şi de înnoirea reprezentării politice a maghiarilor ardeleni. Hunor Kelemen a afirmat că, după 11 decembrie, mai mult de jumătate dintre parlamentarii UDMR vor fi figuri noi. El a afirmat că noul Parlament va avea o misiune importantă, aceea de a vota o nouă Constituţie.


Preşedintele UDMR a mai afirmat că este timpul ca o serie de promisiuni asumate în Rezoluţia Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, care a decis, la 1 Decembrie 1918, Unirea Transilvaniei cu Regatul României, să fie puse în practică. Hunor Kelemen crede că materializarea acestor promisiuni ar însemna declararea limbii maghiare drept a doua limbă oficială în Secuime. ”Nu este un model singular, ci un model întâlnit în foarte multe state europene, de exemplu, în Tiroul de Sud”, a spus preşedintele UDMR.

 

Manifestul electoral al UDMR mai include finalizarea Autostrăzii Transilvania şi dezvoltarea infrastructurii de transport, creşterea treptată, până în 2020, a salariului minim de la 1.250 la 2.000 de lei pe lună, precum şi scutiri de impozite acordate părinţilor cu mai mulţi copii.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama