UBB

RL: Canada este foarte îngrijorată din cauza ameninţărilor de piraterie cibernetică din partea Rusiei

Autor: Claudiu.Padurean din 18 octombrie 2016, Vizualizari: 2 005

RL: Canada este foarte îngrijorată din cauza ameninţărilor de piraterie cibernetică din partea RusieiCanada este "foarte îngrijorată" că va fi următoarea ţintă a atacurilor cibernetice ale Rusiei, a afirmat luni ministrul său de externe, Stéphane Dion. El apreciază ca "foarte dificilă" relaţia dintre Ottawa şi Moscova, transmite AFP.


Şeful diplomaţiei canadiene a fost întrebat despre riscul de a vedea Canada următoarea ţintă a hackerilor ruşi, după ce Washingtonul a acuzat Rusia că a pus la cale o recentă campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane şi instituţii din SUA, inclusiv ale unor organizaţii politice americane, potrivit Agerpres.

 

Arătându-se "foarte îngrijorat" în legătură cu o asemenea posibilitate, ministrul a menţionat, în marja unei intervenţii în faţa Consiliului pentru relaţii internaţionale de la Montréal (CORIM), că acest pericol scoate în evidenţă "necesitatea de a avea un cyberspaţiu liber şi sigur", scrie RomaniaLibera.ro.

 

Pe de altă parte, omologul său de la securitate publică, Ralph Goodale, a declarat luni că guvernul canadian a întreprins de câtva timp o revizie generală a infrastructurii internet din ţară, în special a sistemelor sensibile cum sunt cele ale băncilor, pentru că, "au existat în trecut incidente în cursul cărora au fost corupte unele sisteme din Canada".

Relaţiile cu Rusia sunt "foarte dificile din mai multe motive, în special din cauza a ceea ce se întâmplă în acest moment la Alep şi în Ucraina", a spus Stéphane Dion.

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama