UBB

Munţii Apuseni atrag tot mai mulţi oaspeţi din străinătate

Autor: Claudiu.Padurean din 17 octombrie 2016, Vizualizari: 940

Munţii Apuseni atrag tot mai mulţi oaspeţi din străinătateMunţii Apuseni atrag tot mai mulţi turişti. Graţie promovării de la care se bucură Transilvania, care, anul acesta, este destinaţia turistică de excelenţă în celebrul ghid de călătorii Lonely Planet, dar şi datorită patrimoniului natural şi construit, a crescut considerabil numărul turiştilor români şi al celor străini care şi-au planificat vacanţele în această regiune.


Potrivit unui studiu făcut de cercetători ai Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Munţii Apuseni au un potenţial turistic imens. Cu condiţia dezvoltării infrastructurii şi a promovării la nivel internaţional, aceşti munţi pot ajunge să rivalizeze cu Alpii. Cei care au afaceri în domeniu spun că foarte mulţi dintre turiştii străini sunt surprinşi de frumuseţea Carpaţilor.

 

Proprietarii de pensiuni au fost stimulaţi de creşterea interesului turiştilor. Ei au investit în dezvoltarea turistică locală, pentru a-i satisface pe vizitatori, spune Viorel Pleşa, care a fondat o pensiune în satul Mărişel.

 

Rata medie de creştere a numărului de turişti străini a fost de aproximativ cinci la sută pe an, de la aderarea României la Uniunea Europeană, arată calculele organizaţiilor neguvernamentale din domeniul turismului.

 

Pentru a stimula apetitul celor dornici de o vacanţă în Munţii Apuseni, iată cum arată barajul Drăgan filmat de sus

 

dle templates freefilm online


Categoria: Destinatii de Vacanta

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama